RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за локалне самоуправе да се укључе у суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања у 2011. години

Институција која је објавила позив: Национална служба за запошљавање Републике Србије

Тема конкурса: Националним акционим планом запошљавања утврђени су циљеви политике запошљавања и приоритети који ће се реализовати у 2011. години, као и критеријуми за суфинансирање програма или мера активне политике запошљавања (АПЗ) предвиђених локалним акционим плановима, средствима из републичког буџета. Локална самоуправа, која у оквиру локалног акционог плана запошљавања обезбеђује минимум 51 одсто средстава потребних за финансирање одређеног програма или мере активне политике запошљавања, може поднети захтев за учешће у финансирању тог програма или мере. Јединицама локалне самоуправе, које према степену развијености припадају III и IV групи развијености, као и девастираним подручјима, може се одобрити захтев за суфинансирање и ако је у буџету локалне самоуправе обезбеђено мање од половине средстава потребних за реализацију програма или мера АПЗ. Локални акциони план запошљавања мора бити у сагласности са Националним акционим планом запошљавања за 2011. годину, односно са покрајинским акционим планом запошљавања.

Услови: за одобравање суфинансирања програма или мера АПЗ је да територијална аутономија, односно јединица локалне самоуправе, има:

 • формиран локални савет за запошљавање
 • донет локални акциони план запошљавања за 2011. годину
 • опредељена средства за финансирање одређеног програма или мера АПЗ
 • усклађене програме или мере АПЗ са приоритетима и циљевима локалног економског развоја и локалног тржишта рада Захтев за учешће у финансирању програма или мера активне политике запошљавања у 2011. години единица локалне самоуправе подноси Министарству економије и регионалног развоја, преко надлежне филијале Националне службе за запошљавање.

Приоритети: за суфинансирање програма или мера АПЗ у 2011. години имају јединице локалне самоуправе које:

 • према степену развијености припадају III и IV групи развијености, а посебно девастирана подручја (листа развијености јединица локалне самоуправе утврђена је Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2010. годину, „Службени гласник РС”, број 51/2010)
 • имају изразито неповољне показатеље на тржишту рада (висока стопа незапослености, ниска стопа запослености и активности)
 • предлажу програме или мере које имају већи обухват лица, а при томе обезбеђују одрживост·

Апликанти: локалне самоуправе
Финансирање: у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2011. годину, програми или мере АПЗ који се суфинансирају су:

 • програм приправника
 • обуке
 • субвенције за запошљавање, и то:
  - субвенције за самозапошљавање
  - субвенције послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима.
Рок за пријаву:31. децембар· 2010. године
Извор информација: Национална служба за запошљавање

Избор из конкурса

ОГЛАШАВАЊЕ НАБАВКЕ ЗА УСЛУГУ ИЗРАДЕ 3Д ТУРЕ, 3Д МОДЕЛА ПРОИЗВОДА И РЕДИЗАЈН WЕБ САЈТА

У оквиру пројекта "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" који финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО, Регионална развојна агенција Златибор, Петра Ћеловића бб, 31000 Ужице упућује

 

Избор из вести

OBAVEŠTENJE

Poštovani klijenti i saradnici,

Usled novonastale situacije u Srbiji i imajući u vidu proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije i pogoršanog stanja u zemlji, RRA "Zlatibor" d.o.o. uvodi mere predostrožnosti te odlaže sve planirane aktivnosti vezane za održavanje skupova, radionica, promocija, sastanaka i drugih vidova okupljanja.

Zaposleni u Agenciji će nastaviti da pružaju informacije i podršku svim zainteresovanima putem elektronske pošte.

Kontakt mail: office@rrazlatibor.rs,

Kontakt osobe:

Marijana Drndarević
office@rrazlatibor.rs
tel: 065 9230861

 

Тренутна посета

Имамо 573 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за локалне самоуправе да се укључе у суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања у 2011. години