RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју

Програм/пројекат: Социјална инклузија ИПА 2008
Институција која објављује конкурс: Делегација Европске уније у Републици Србији

Тема конкурса (циљеви/приоритети): у оквиру овог позива финансираће се пројекти који су усмерени на развој услуга за децу са сметњама у развоју и њихове породице и то путем:

  • промоције социјалне инклузије деце са сметњама у развоју пружањем услуга социјалне заштите
  • промоције улоге локалних самоуправа у обезбеђивању услуга заједнице
  • промоције ефикасне употребе ресурса удруживањем општина/градова· са другим стејкхолдерима укљученим у подршку рањивим групама

Кандидати: локалне самоуправе (градови и општине) са територије Републике Србије

Услови за конкурисање: апликанти морају наступити у конзорцијуму од најмање четири општине или града. Предност имају конзорцијуми у које су укључене општине које спадају у трећу и четврту групу развијености (Уредба Владе Србије од 26. јула 2010. године). Пројекти морају бити у складу са локалним стратегијама или акционим плановима локалних самоуправа, који су усвојени или су у процедури усвајања. Свака општина/град може имати једног или више партнера -· невладине организације или организације које се делимично или у потпуности финансирају из буџета (локалних или државног) и имају искуства у раду са децом ометеном у развоју (специјалне школе, центри за социјални рад...). Локална самоуправа може поднети максимално два предлога пројекта, од којих на само једном може бити водећи партнер. Набавка опреме и инфраструктурни радови су прихватљиви до износа од 15% укупног буџета пројекта.
Трајање пројекта: до 24 месеца·
Финансирање: укупан буџет· је 3.000.000,00 ЕУР, а износи бесповратних средстава крећу се у распону од минимално· 200.000,00 ЕУР· до максимално 400.000,00· ЕУР, уз обавезно финасијско учешће апликанта од најмање 15%

Рок за пријаву: крајњи рок за подношење предлога је 4. март 2011. године, до 15:00 часова по локалном времену. Предлоге пројеката доставити на адресу наведену у „Смерницама за подносиоце предлога пројеката“.
Извор информације: Делегација Европске Уније

Контакт:· питања се могу послати на е-mail адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ,· најкасније 21 дан пре истека рока за подношење пријаве, са јасном назнаком референце позива.

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 552 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју