RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

10 година постојања и рада РРА Златибор!

Годину на измаку обележила је десетогодишњица успостављања и функционисања регионалне развојне институције Златиборске области -  РРА Златибор. Далеке 2002. основани смо као Регионални центар за развој малих и средњих предузећа и предузетништва, од стране Владе Републике Србије, Општине Ужице, Општег удружења предузетника Ужице, Војвођанске банке а.д. Нови Сад, Јубанке а.д. Београд  и Г 17 Института из Београд, кроз пројекат Европске уније.

Мали тим, стациониран у Ужицу, започео је дугогодишњи пут развоја, како сопственог тако и саме територије и својих партнера.

Првих година свога постојања били смо предузетништву на услузи, пружајући непосредну подршку малим и средњим предузећима и предузетницима Златиборског округа. Подстицали смо њихов развој, на тај начин, доприносећи расту друштвеног производа и отварању нових радних места. Консултантске услуге, обуке и тренинзи, као и пословне информације, представљали су  основни сет наших услуга у том периоду.

Кроз тесну сарадњу са партнерима и донаторску подршку Европске уније, 2007. године реализовали смо пројекат Успостављање три локална центра за подршку МСП у Златиборском округу у општинама Косјерић, Прибој и Пријепоље, на тај начин се институционално позиционирајући у Регији, ширећи опсег свога деловања и чинећи наше услуге доступнијим и привредним субјектима ван Ужица. Како овај, тако и мноштво других пројеката које смо успешно реализовали са различитим донаторима, у том периоду, припремали су нас и јачали за веће изазове који су долазили. Један од њих, била је потреба за јачим регионалним увезивањем и заступањем на националном и међународном нивоу. Актуелни трендови у Европи и окружењу су нам давали за право да размишљамо корак испред других. Време ће показати да смо били у праву...

Након 6 година рада, 2008. трансформишемо се у Регионалну развојну агенцију, прикључујући својим оснивачима и других 8 општина Златиборског округа: Ариље, Бајину Башту, Косјерић, Нову Варош, Пожегу, Прибој, Пријепоље и Чајетину. Реч је о консензусу постигнутом међу учесницима конференције одржане на Златибору, крајем 2007. под називом Регионални развој Златиборског округа кроз партнерске односе. Тада су се општине са територије јасно изјасниле о намери оснивања заједничке агенције која би заступала интерес Златиборског округа и сложиле да се то постигне трансформацијом нашег Регионалног центра. Од тог тренутка, дијапазон услуга, као и обим и врста активности, које ова институција реализује, за и са својим оснивачима, значајно се шире и до данашњег дана умножавају, на обострано задовољство. Пројекти у којима учествујемо   подижу наше и капацитете наших оснивача, а резултати остварени кроз заједнички рад, потврда су  оправданости приступа да само партнерски можемо допринети свеобухватном развоју територије. Радећи у сегментима економског, друштвеног и развоја животне средине, запажене резултате смо остварили на пољу унапређења и развоја туризма, прерађивачке индустрије, пољопривреде и предузетништва, док се активности у сфери животне средине, константно прожимају кроз деловање Агенције и заузимају важно место у њеном раду.

Чином акредитације, десетогодишњи рад Агенције је добио додатну потврду и признање.

 

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 269 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој 10 година постојања и рада РРА Златибор!