Актуелно

Сточари и воћари добијају прве информације на прави начин

Пољопривредна стручна служба Ужице је јавности представила два нове публикације: Јабука, шљива, малина – од садње до бербе и Здрава крава, од штале до испаше. Приручници су приређени и објављени према исказаној потреби пољопривредника за додатним информацијама које су језички и стилски најразумљивије.

Опширније...

Хотел Мона улаже у младе угоститеље

У Школском ресторану на Златибору је 05. јуна 2012. године одржана свечана додела диплома ученицима који су током претходних годину дана имали прилику да током блок - практичне наставе, уче од експерата који имају искуство у раду у најбољим светским хотелима и ресторанима.  Обуке за куваре, конобаре и бармене је похађало тридесетосам ученика средњих угоститељских школа из Бајине Баште, Пријепоља, Ужица и Чајетине.

Опширније...

Стварање регионалног центра компетенција у угоститељству

Угоститељска туристичка школа из Чајтине је у петак 25. маја 2012. године отворила реновиран Школски ресторан на Златибору. Реновирање је спроведено у циљу омогућавања што бољих услова за образовање будућих угоститеља и афирмације угоститељске професије.

 

Опширније...

Анимације у туризму

Током априла и маја 2012. године, на Златибору је организован курс за аниматоре, намењен запосленима у хотелима, туристичким насељима, едукативним камповима, и свим другим местима у којима се крећу и привремено бораве туристи, а који организују и реализују спортске и културно-забавне садржаје.

Опширније...

Студијско путовање за организаторе гастро туристичких тура и програма кроз западну Србију

У периоду од 6. до 8. априла 2012. године, РРА Златибор је, у оквиру ПСД програма, уз подршку PanaComp туристичке агенције организовала студијско путовање кроз Војводину и централну Србију за будуће организаторе гастро туристичких тура и програма кроз западну Србију. Учесници путовања су били произвођачи традиционалних производа Златиборског краја, удружења, сеоска туристичка домаћинства, туристичке агенције и туристичке организације.

Опширније...

Најбоља промоција западне Србије

Тема наступа туристичке регије Западна Србија на 34. Међународном сајму туризма у Београду, која је ове године добила награду Сајма туризма за најбољу регионалну промоцију, била је Гастрономија и туризам базиран на активностима. Ове године је на сајму учествовало 1000 излагача из 46 земаља: туристичке агенције и организације, хотели, најатрактивније туристичке дестинације, системи за резервацију карата, ваздухопловне компаније, осигуравајуће куће, планине, бање, језера, факултети за туризам и угоститељство. Земља партнер је била Турска.
Регионална развојна агенција Златибор је кроз Програм развоја приватног сектора који финансира швајцарска влада и Пројекат Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу који финансира делегација ЕУ,  подржала промоцију регије кроз:

Опширније...

Ко је на вези

Имамо 98 гостију на мрежи
You are here Актуелно