Актуелно

Промоција воћа из Златиборског округа на медјународном сајму у Берлину

Произвођачи и прерађивачи воћа из Златиборског округа презентовали су своју понуду на медјународном сајму воћа и поврћа-Fruit logistica, који се одржава од 8-10 фебруара 2012. године у Берлину. На манифестацији је узело учешће 9 излагача из Златиборског округа а Регионална развојна агенција „Златибор“ је у оквиру Програма Развој приватног сектора у југозападној Србији-ПСД подржала промоцију домаће јабуке, малине и шљиве кроз сајамски наступ Удружења воћара „Полимље“ Бродарево, Удружења производјача јагодичастог воћа „Златни брег“ из Нове Вароши и компаније за производњу суве шљиве „Agrotex“ из Ариља. Општина Ариље је кроз пројекта „Ариљска малина“ подржала наступ производјача и прерадјивача малине и другог бобичастог воћа са територије општина Ариље, Пожега и Ивањица-хладњаче Моравица, Дреновац, Berry из Ариља, Флора из Ивањице, Фриго паун из Пожеге и произвођач боровнице Љубиша Милијановић из Ариља.

Опширније...

Одржан Први Саветодавни одбор у сектору меса и млека

Дана 17.01.2012. у Ужицу, у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор, одржан је Први Саветодавни одбор у сектору меса и млека у оквиру реализације Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији (ПСД). Састанку су присуствовали представници Регионалне развојне агенције VEEDA из Врања, представници произвођача, прерађивача, саветодавних и стручних служби, локалних самоуправа који су  учествовали у процесу истраживања и значајно допринели квалитету извештаја Месо и млеко у Златиборском округу – анализа стања.

Опширније...

Женско задругарство

Удружење грађана „Женски центар“ Ужице, уз стручну и финансијску подршку Регионалне развојне агенције „Златибор“ кроз Програма Развој приватног сектора у југозападној Србији-ПСД, је током децембра одржао радионице са женама из руралних подручја са територије града Ужица и општина Ариље, Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Чајетина. Радионице су одржане са циљем подизања мотивације жена на селу за удруживањем и подизањем свести представника локалних самоуправа о потреби увођења родне анализе у општинске буџете.

Опширније...

Радионице за ученике завршних година смерова кувар и конобар

Програм развоја приватног сектора - ПСД је у партнерству са Школском управом Ужице омогућио ђацима завршних разреда средњих школа, стручних смерова за куваре, конобаре и бармене, да у оквиру стручне праксе уче од међународних стручњака за туризам. Ђаци који се школују за куваре су 25. новембра почели са радионицама које су трајале до 2. децембра, док су будући конобари и бармени са обукама почели 28. новембра и завршили 9. децембра. Обуке се спроводе у  Школском ресторану на Златибору и „Dancing bar“-у хотела Палисад.

Опширније...

Покренута иницијатива за заштиту традиционалних производа из Златиборског округа

Кроз сарадњу Програма развоја приватног сектора у ЈЗ Србији (ПСД) и Регионалне привредне коморе Ужице (РПК), 20.12.2011. године је одржан састанак са произвођачима традиционалних производа како би се подстакао процес и покренула заштита аутентичних, традиционалних производа из Златиборског округа.

Опширније...

Први Огледни тренинг

 РРА Златибор је, у оквиру ПСД програма, у партнерству са Туристичком организацијом Златибор, Туристичком организацијом Ужица и сеоским туристичким домаћинством Лазареви конаци, организовала ’Огледни тренинг I’ 16. и 17. новембра у Лазаревим конацима у Качеру. Огледни тренинзи су намењени власницима шест локалних огледних домаћинстава / тренинг центара и представницима туристичких организација на чијој територији се налазе огледна домаћинства.

Опширније...

Ко је на вези

Имамо 119 гостију на мрежи
You are here Актуелно