Да се разумемо!

У циљу развоја и унапређења туризма Србије, субјекти посвећени унапређењу туристичке услуге у сеоским домаћинствима, припремили су РЕЧНИК ЗА СЕОСКА ДОМАЋИНСТВА,  једноставно и веома корисно средство за успешније и ефикасније споразумевање његових корисника - сеоских домаћина који пружају туристичке услуге и иностраних гостију који бораве у прекрасним селима Србије.

Речник за сеоска домаћинства је настао по идеји туристичке агенције ПанаЦомп Земља Чуда, уз подршку Програма развоја приватног сектора. Речник обухвата стотину основних речи и израза на српском и енглеском језику, са изговором, што омогућава приближавање различитих културних образаца и учење српског и енглеског језика. 

Овај речник је својеврстан допринос конкурентности туризма Србије, чиме се подстиче привредни раст, запошљавање и квалитет живота становника. Представља могућноси успешног споразумевања, будући да је драгоцено средство које иностраним гостима помаже да доживе пасторалне традиције локалног становништва, које одражавају аутентичне укусе и мирисе Србије, истовремено подстичући сеоске домаћине да испоље своју ненадмашну гостољубивост и исконску срдачност, богатство очуване традиције и живописне културе, своје потребе добрих и брижних домаћина испуњавањем очекивања и жеља својих гостију.

Електронска верзија речника може преузети на сајту ПСД програма (директан линк) и на располагању је свима који су заинтересовани да Речник у електронској форми (на CD или USB меморији) поклоне пријатељима или пословним партнерима, као својеврсни сувенир из Србије. Припрему за штампу могу добити све туристичке агенције, туристичке организације, хотели, удружења и слично, који буду желели да штампају речник за своје потребе, било ради унапређења услуге у туризму, било као сувенире за стране туристе.

У просторијама Туристичке организације Србије је 09.10.2012. године је одржана конференција за медије поводом публиковања речника. Конференцији су присуствовали представници националних медија, а присутнима су се обратили Иванка Тасић испред агенције PanaComp, Sophie Birot, гошћа из Француске која је у више наврата посетила Западну Србију и домаћини Мила Лечић (Вила Равијојла) и Милутин Тадић (Лазареви конаци) који су, на одушевљење присутних,  демонстрирали практичну примену Речника. Конференцији су присуствовали и представници удружења Млади за туризам (више на: http://www.mladizaturizam.rs) који су исказали велику спремност да кроз широку мрежу чланова помогну у дистрибуцији и даљој афирмацији Речника.

Ко је на вези

Имамо 138 гостију на мрежи
You are here Актуелно Да се разумемо!