Западна Србија богатија за 18 мини кампова

Мини кампови у сеоским домаћинствима су пример иновативног, туристичког производа који је креиран на основу идентификованих тржишних ниша и постојећих капацитета на територији. Овај вид смештаја представља посебну атракцију за туристе који воле авантуризам и активни одмор, а припрема простора за пријем кампера подразумева ниска улагања у односу на друге видове смештаја, али и брз период повраћаја инвестиције (мање од три месеца). Такође, подстиче и продају локалних јела и традиционалних/типичних производа на које је у највећој мери усмерена потрошња кампера и подстиче развој села и задржавање младих.

 

У току пролећа, Кампинг асоцијација Србије (КАС) је, у организацији 8 локалних туристичких организација и уз подршку Програма развоја приватног сектора, одржала презентације за 78 регистрованих/категорисаних домаћинстава и код 55 заинтересованих, у самом домаћинству, указала на минималне техничке услове потребне за успостављање мини кампа. До почетка летње туристичке сезоне, успостављено је 18 мини кампова. Инвестиције у уређење кампова су у целости финансирали домаћини.Као пример добре праксе и пример уређења кампинг простора, послужио је и камп који је уз подршку ПСД програма успостављен током претходне године. Овај камп је од почетка ове године остварио 500 ноћења.

КАС успешно спроводи промотивну кампању о мини камповима. Успостављена је јединствена фацебоок страница на српском, енглеском и немачком језику, кампови се промовишу и на сајту КАС (www.camping.rs), и публикована је и дистрибуирана карта мини кампова. Интересовање за мини кампове и ширење концепта на друге делове Србије су исказале и Привредна комора Србије и Туристичка организација Србије.

Карту мини кампова западне Србије можете преузети овде.

Ко је на вези

Имамо 127 гостију на мрежи
You are here Актуелно Западна Србија богатија за 18 мини кампова