Анимације у туризму

Током априла и маја 2012. године, на Златибору је организован курс за аниматоре, намењен запосленима у хотелима, туристичким насељима, едукативним камповима, и свим другим местима у којима се крећу и привремено бораве туристи, а који организују и реализују спортске и културно-забавне садржаје.
Курс је био прилагођен структурама запослених који ступају у директне контакте са посетиоцима и који би требало да омогуће посетиоцима активан одмор, подстицај и непосредно укључивање у програмиране активности и алтернативне начине доживљавања већ постојећег производа, а у све у циљу подизања атрактивности услуге и повећању доживљаја туриста. Предавачи су представници привредног друштва за консалтинг у туризму ’Футуризам’ из Новог Сада.
Курс за аниматоре је организован у оквиру активности програма Развој приватног сектора. У организацији су, поред ТО регије Западна Србија и РРА Златибор, учествовали Хотел Мона Златибор, Војна установа Тара, Хотел&Спа Идила, Специјална болница за болести штитне жлезде и метаболизма Златибор – Чигота и Туристичка организација Златибор, чији су запослени полазници курса. Поред запослених у индустрији туризма, полазници курса су били студенти Високе пословно-техничке школе из Ужица.
Завршни део курса је био директан рад са туристима у центру Златибора – анимација Златибор у покрету. Преко 400 гостију Златибора је, кроз игру, квиз и спортске активности, настојала да одгонетне које је највеће благо Златибора.  Прилог 'Златибор у покрету' телевизије Лав можете погледати овде, прилог Луна радија овде.

Ко је на вези

Имамо 93 гостију на мрежи
You are here Актуелно Анимације у туризму