RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Oдржана II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области

24. априла 2012. одржана је II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, у простору Регионалне развојне агеније Златибор у Ужицу. На овој седници чланови Одбора су конституисали Радну групу за воде Златиборске области и изабрали њено руководство: др. Оливеру Јањић из Завода за јавно здравље Ужице - председник и Дарка Ћировића из Специјалног резервата природе „Увац“ Нова Варош - заменик председника. Радна група за воде ће у наредном периоду дефинисати динамику и начин рада за текућу годину.

Опширније...

Oдржана I Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области

23. фебруарa 2012. у Ужицу је oдржана 1. редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор. Чланови овог регионалног тела једногласно су усвојили Програм рада Одбора за 2012. годину, чиме су се усагласили око група активности којима ће се ово регионално тело бавити у текућој години. Такође је усвојен Предлог одлуке о формирању Радне групе за воде Златиборске области, која ће се наћи на усвајању на првој наредној седници Скупштине РРА Златибор.

Опширније...

Обука о унапређеном СЛАП Информационом Систему

Стална конференција градова и општина (СЛАП канцеларија), организовала је једнодневну обуку са циљем упознавања СЛАП координатора са унапређеним начином уноса података у СЛАП информациони систем, када је реч о инфраструктурним пројектима из области заштите животне средине. Наиме, у сарадњи са Министарством животне средине, рударства и просторног планирања, развијени су нови Упитник и критеријуми за идентификацију и приоритетизацију инфраструктурних пројеката.

Опширније...

Обука о процени утицаја на животну средину

У просторијама РРА Златибор, 15 и 16. децембра, одржана је дводневна обука „Процена утицаја на животну средину као инструмент у циклусу  управљања пројектом у контексту локалног развоја“ у организацији Регионалног друштвено-економског програма развоја (РДЕПР 2). Обука је била намењена представницима локалних самоуправа, задуженим за израду стратешких докумената, као и онима који контролишу њихово доношење и спровођење, такође и запосленима у регионалним развојним агенцијама Златиборске и Рашке и Моравичке области.

Опширније...

Мрежа нулте емисије током 2011.

На III седници Управног одбора Удружења „Мрежа нулте емисије“, одржаној у просторијама Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, 16. децембра 2011. изнета је ретроспектива активности које су обележиле годину на измаку, када је ово Удружењe у питању.Пре свега треба истаћи значајан рад у сегменту едукације и размене искустава и знања у области нулте емисије као концепта и жељеног модела рада и привређивања.

Опширније...

РРА Златибор на Сајму екологије EcoFair 2011.

Другу годину за редом, РРА Златибор је наступила на Eco Fair-у, у оквиру заједничког наступа Мреже нулте емисије у Републици Србији. И овогодишњи наступ је искоришћен за представљање активности Мреже, којих је током 2011. било доста, али и за промоцију чланица Мреже. Подршку у сајамском наступу, Мрежа је добила од стране немачке организације Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH кроз пројекат „Јачање локалне самоуправе“ чији је задатак изградња капацитета за планирање и реализацију одрживе инфраструктуре у домену воде, отпадних вода и отпада.

Опширније...

Одржана конститутивна седница Одбора за заштиту животне средине

У понедељак, 3. октобра 2011. године, у Регионалној развојној агенцији Златибор, одржана је конститутивна седница Одбора за заштиту животне средине.

Конститутивна седница представљала је завршни део процеса формирања Одбора који је започет 1. априла 2011. доношењем одлуке о његовом оснивању на Скупштини РРА Златибор, а истовремено и почетак функционисања овог регионалног тела Златиборске области.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у Програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програмa за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА и ЈЛС. Подршка се реализује као суфинансирање дела оправданих трошкова пројеката, а који су усмерени на:

1.  промоцију значаја регионалног развоја и субјеката регионалног развоја, као и важности придруживања ЕУ, познавање расположивих фондова и  приоритетних пројеката за финансирање;
2.  умрежавање партнера на билатералном, мултилатералном, регионалном и локалном нивоу кроз унапређивање и јачање међуинституционалне сарадње;
3.  унапређење капацитета субјеката регионалног развоја у областима: управљање развојним пројектима, привлачење директних инвестиција и промоција извоза; приступ и повлачење средстава из различитих извора финансирања (ЕУ и други фондови);
4.  подршку за подстицање равномернијег регионалног развоја кроз реализацију међуинституционалних активности и креирање механизама подршке ММСП и предузетницима (кроз прикупљање података о потребама привреде, обраду и анализу података), односно стимулисање пословног удруживања у кластере и индустријске кластере у приоритетним секторима: индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 175 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине