RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Примарна селекција отпада у школама у Ужицу и Тузли

Пројекат „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ са којим су ЈКП Дубоко из Ужица и ЈКП Комуналац из Тузле, уз подршку РРА Златибор, конкурисали код ЕУ донатора, одобрен је за финансирање и почеће са реализацијом 01. фебруара 2013. године. Пројекат је припреман и предат, прошле године, у оквиру II Позивa за подношење предлога пројеката Програма прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина, док је Уговор потписан крајем новембра.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине одржао седницу у Бајиној Башти

IV Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у општини Бајина Башта, 26. октобра 2012. у просторијама НП Тара. На дневном реду је било више тачака, које овом приликом апострофирамо. На почетку седнице су представљени нови чланови Одбора испред општина Ариље, Бајина Башта и Чајетина, који су заменили раније именоване чланове: Милан Стевановић, помоћник председника општине Ариље за међународну сарадњу; Наташа Миливојевић, Удружење грађана „Рзав-Бог чува Рзав“ Ариље;

Опширније...

РРА Златибор на ЕCO FAIR 2012.

На завршеном 9. Међународном сајму заштите животне средине, EcoFair 2012. који је одржан у периоду од 10-12. октобра 2012. под покровитељством Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Републике Србије, РРА Златибор је наступила на Павиљону Мреже нулте емисије, заједно са осталим чланицама. У сарадњи са Пројектом “GIZ IMPACT – Управљање комуналним отпадом и отпадним водама” који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Опширније...

Примарна селекција отпада у општини Косјерић

Економска одрживост регионалног система управљања отпадом Дубоко условљена је потпуним увођењем примарне селекције комуналног отпада на територији свих локалних самоуправа које овај систем покрива. С обзиром да су до сада једино градови Ужице и Чачак кренули са примарном селекцијом у својим срединама, наметнула се потреба за увођењем овог система и у осталих 7 општина региона Дубоко.

Опширније...

Започет пројекат „Откривање енергије“

Први састанак локалних самоуправа учесница пројекта „Откривање енергије“ са територије региона Шумадије и Западне Србије, одржан је у хотелу „Крагујевац“ у Крагујевцу, са намером упознавања одабраних локалних самоуправа са методологијом, активностима и динамиком самог Пројекта, који за циљ има подизање нивоа свести шире друштвене заједнице о важности енергетске ефикасности у зградарству.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао у Новој Вароши

Општина Нова Варош била је домаћин III редовне седнице Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, одржане 27. јула 2012. у сали Општине. Чланови Одбора су разматрали више тачака дневног реда. На почетку седнице, прилику да се представи учесницима, имала је општина домаћин путем краће презентације, која је имала за циљ да представи природне и институционалне капацитете којима општина располаже у сегменту заштите животне средине, као и локалне прописе и стратешко-планске документе који јој обезбеђују шири оквир за деловање у овој стратешки важној сфери.

Опширније...

Акција "Велико спремање Србије"

У оквиру акције “Очистимо Србију 2012.”, поводом светског Дана заштите животне средине, 09. јуна 2012. одржана je велика акција прикупљања отпада под називом “Велико спремање Србије” у коју се укључио и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области и то на регионалном нивоу. Симултана акција чишћења је организована на територији 6 локалних самоуправа Златиборске области, током које су очишћене локације везане за воде:

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, на основу Уговора о заједничкој организацији наступа домаћих привредника на 23. Међународном сајму привреде у Мостару, Босна и Херцеговина закљученог дана 24.01.2020. године између Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије и Правила о учествовању на сајму од 26.08.2019. године, заједнички објављују

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ
у Мостару, Босна и Херцеговина

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем 23. Међународном сајму привреде који ће се одржати у Мостару, Босна и Херцеговина, у периоду од 31. марта до 4. априла 2020. године.
 

Избор из вести

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.
 

Тренутна посета

Имамо 398 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине