RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Започет пројекат „Откривање енергије“

Први састанак локалних самоуправа учесница пројекта „Откривање енергије“ са територије региона Шумадије и Западне Србије, одржан је у хотелу „Крагујевац“ у Крагујевцу, са намером упознавања одабраних локалних самоуправа са методологијом, активностима и динамиком самог Пројекта, који за циљ има подизање нивоа свести шире друштвене заједнице о важности енергетске ефикасности у зградарству.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао у Новој Вароши

Општина Нова Варош била је домаћин III редовне седнице Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, одржане 27. јула 2012. у сали Општине. Чланови Одбора су разматрали више тачака дневног реда. На почетку седнице, прилику да се представи учесницима, имала је општина домаћин путем краће презентације, која је имала за циљ да представи природне и институционалне капацитете којима општина располаже у сегменту заштите животне средине, као и локалне прописе и стратешко-планске документе који јој обезбеђују шири оквир за деловање у овој стратешки важној сфери.

Опширније...

Акција "Велико спремање Србије"

У оквиру акције “Очистимо Србију 2012.”, поводом светског Дана заштите животне средине, 09. јуна 2012. одржана je велика акција прикупљања отпада под називом “Велико спремање Србије” у коју се укључио и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области и то на регионалном нивоу. Симултана акција чишћења је организована на територији 6 локалних самоуправа Златиборске области, током које су очишћене локације везане за воде:

Опширније...

Oдржана II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области

24. априла 2012. одржана је II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, у простору Регионалне развојне агеније Златибор у Ужицу. На овој седници чланови Одбора су конституисали Радну групу за воде Златиборске области и изабрали њено руководство: др. Оливеру Јањић из Завода за јавно здравље Ужице - председник и Дарка Ћировића из Специјалног резервата природе „Увац“ Нова Варош - заменик председника. Радна група за воде ће у наредном периоду дефинисати динамику и начин рада за текућу годину.

Опширније...

Oдржана I Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области

23. фебруарa 2012. у Ужицу је oдржана 1. редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор. Чланови овог регионалног тела једногласно су усвојили Програм рада Одбора за 2012. годину, чиме су се усагласили око група активности којима ће се ово регионално тело бавити у текућој години. Такође је усвојен Предлог одлуке о формирању Радне групе за воде Златиборске области, која ће се наћи на усвајању на првој наредној седници Скупштине РРА Златибор.

Опширније...

Обука о унапређеном СЛАП Информационом Систему

Стална конференција градова и општина (СЛАП канцеларија), организовала је једнодневну обуку са циљем упознавања СЛАП координатора са унапређеним начином уноса података у СЛАП информациони систем, када је реч о инфраструктурним пројектима из области заштите животне средине. Наиме, у сарадњи са Министарством животне средине, рударства и просторног планирања, развијени су нови Упитник и критеријуми за идентификацију и приоритетизацију инфраструктурних пројеката.

Опширније...

Обука о процени утицаја на животну средину

У просторијама РРА Златибор, 15 и 16. децембра, одржана је дводневна обука „Процена утицаја на животну средину као инструмент у циклусу  управљања пројектом у контексту локалног развоја“ у организацији Регионалног друштвено-економског програма развоја (РДЕПР 2). Обука је била намењена представницима локалних самоуправа, задуженим за израду стратешких докумената, као и онима који контролишу њихово доношење и спровођење, такође и запосленима у регионалним развојним агенцијама Златиборске и Рашке и Моравичке области.

Опширније...

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 196 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине