RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Реализовани тренинзи за водитеље еколошких секција

Претходних недеља одржани су дводневни тренинзи за водитеље еколошких секција у основним и средњим школама у Ужицу и Тузли, у склопу едукативних активности које представљају саставни део пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама“. Тренинг у Тузли је одржан у интервалу од 12-13. априла и похађало га је 14 наставника који ће водити еколошке секције у 14 основних и средњих школа у Тузли. Тренинг у Ужицу је одржан 19. и 20. априла за 14 наставника, водитеља еколошких секција у исто толико школа у Ужицу.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао на Рзаву

V Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у општини Ариље,18. априла 2013. на плажи Green Beach на реци Рзав.

Чланови Одбора су усвојили Извештај о раду овог регионалног тела за 2012. годину, а затим и Програм рада Одбора за 2013. годину. У остатку седнице присутни су дискутовали о више ствари, између осталог:

Опширније...

Одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње

У свечаној сали Ужичке Гимназије, у четвртак 21. марта, одржана је Почетна конференција пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који партнерски реализују ЈКП Дубоко из Ужица, ЈКП Комуналац из Тузле, Удружење наставника Опстанак из Ужица, Центар за екологију и енергију из Тузле и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица.

Конференција је послужила за званичну промоцију пројекта, који је формално стартовао 01. фебруара и реализоваће се у наредних 15 месеци.

Опширније...

Састанак пројектног тима у Тузли

У оквиру пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, 23. фебруара 2013. одржан је први заједнички састанак Пројектног тима, чији су домаћини били партнери из ЈКП Комуналац, Тузла. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекту, са циљем да се размотре различити аспекти пројектних активности, укључујући техничке, едукативне, финансијске и административне аспекте.

Опширније...

Делегација општине Тузла у посети Ужицу

Делегација општине Тузла посетила је Ужице са намером међусобног упознавања, размене информација и разматрања потенцијалних партнерстава на будућем позиву Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина. Два града већ имају успешну сарадњу у неколико пројеката који су завршени или се управо реализују. Један од њих је и „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који партнерски спроводе ЈКП Дубоко, ЈКП Комуналац, РРА Залтибор, УН Опстанак и Центар за екологију и енергију.

Опширније...

Промене у органима управљања Mреже нулте емисије

На IV седници Скупштине оснивача Мреже нулте емисије, одржаној 07.12.2012. за председника овог тела, једногласно је изабрана гђа Мирјана Ђоковић, помоћница градоначелника Чачка, задужена за заштиту животне средине и локални економски развој. У њеном евентуалном одсуству, ову функцију ће обављати Јасминка Луковић Јагличић, директорка REDASP из Крагујевца.

Опширније...

Састанак Међуопштинске радне групе за управљање чврстим отпадом

Координацију функционисања МОРГ за управљање чврстим отпадом преузела је РРА Златибор. Први састанак овог регионалног тела, одржан је 04. децембра 2012. у просторијама Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко у Ужицу. Састанку су присуствовали представници локалних самоуправа Златиборске, Рашке и Моравичке области: Ариља, Бајине Баште, Ивањице, Чајетине, Пожеге, Ужица, Краљева и Нове Вароши, ангажовани на пословима комуналне делатности и заштите животне средине,

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години

Република Србија

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

у оквиру

Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години


Циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.
 

Избор из вести

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА ЗА СЕКТОР ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Продужен рок за пријаве до 10. јуна 2020.године


БЕОГРАД – 18. мај 2020. године – Развојна агенција Србије (РАС) je након проглашења ванредног стања продужила трајање Јавног позива за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије, који је део програма РАС и ЈИЦА „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на Западном Балкану-фаза 2“, до 10. јуна 2020. године.
Циљ овог програма јесте унапређење пословног амбијента и подршке несметаном развоју микро, малих, средњих предузећа и предузетника (ММСПП) која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.

Јавни позив ће бити отворен до 10. јуна, укупан буџет зноси 3.500.000,00 динара, а крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 20. новембар 2020. године.

Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА).

Менторинг је бесплатна услуга, коју могу користити микро, мала и средња привредна друштва и предузетници (ММСПП), а заинтересовани корисници добијају свеобухватну подршку (у трајању од 25 до 50 сати) кроз индивидуални приступ у самој компанији. Власник и/или законски заступник привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге развијају и спроводе акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата.
Менторин услугу пружа 70 сертификованих ментора из 17 акредитованих регионалних развојних агенција.
 

Тренутна посета

Имамо 521 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине