RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Састанак Међуопштинске радне групе за управљање чврстим отпадом

Координацију функционисања МОРГ за управљање чврстим отпадом преузела је РРА Златибор. Први састанак овог регионалног тела, одржан је 04. децембра 2012. у просторијама Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко у Ужицу. Састанку су присуствовали представници локалних самоуправа Златиборске, Рашке и Моравичке области: Ариља, Бајине Баште, Ивањице, Чајетине, Пожеге, Ужица, Краљева и Нове Вароши, ангажовани на пословима комуналне делатности и заштите животне средине,

Опширније...

Примарна селекција отпада у школама у Ужицу и Тузли

Пројекат „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ са којим су ЈКП Дубоко из Ужица и ЈКП Комуналац из Тузле, уз подршку РРА Златибор, конкурисали код ЕУ донатора, одобрен је за финансирање и почеће са реализацијом 01. фебруара 2013. године. Пројекат је припреман и предат, прошле године, у оквиру II Позивa за подношење предлога пројеката Програма прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина, док је Уговор потписан крајем новембра.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине одржао седницу у Бајиној Башти

IV Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у општини Бајина Башта, 26. октобра 2012. у просторијама НП Тара. На дневном реду је било више тачака, које овом приликом апострофирамо. На почетку седнице су представљени нови чланови Одбора испред општина Ариље, Бајина Башта и Чајетина, који су заменили раније именоване чланове: Милан Стевановић, помоћник председника општине Ариље за међународну сарадњу; Наташа Миливојевић, Удружење грађана „Рзав-Бог чува Рзав“ Ариље;

Опширније...

РРА Златибор на ЕCO FAIR 2012.

На завршеном 9. Међународном сајму заштите животне средине, EcoFair 2012. који је одржан у периоду од 10-12. октобра 2012. под покровитељством Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Републике Србије, РРА Златибор је наступила на Павиљону Мреже нулте емисије, заједно са осталим чланицама. У сарадњи са Пројектом “GIZ IMPACT – Управљање комуналним отпадом и отпадним водама” који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Опширније...

Примарна селекција отпада у општини Косјерић

Економска одрживост регионалног система управљања отпадом Дубоко условљена је потпуним увођењем примарне селекције комуналног отпада на територији свих локалних самоуправа које овај систем покрива. С обзиром да су до сада једино градови Ужице и Чачак кренули са примарном селекцијом у својим срединама, наметнула се потреба за увођењем овог система и у осталих 7 општина региона Дубоко.

Опширније...

Започет пројекат „Откривање енергије“

Први састанак локалних самоуправа учесница пројекта „Откривање енергије“ са територије региона Шумадије и Западне Србије, одржан је у хотелу „Крагујевац“ у Крагујевцу, са намером упознавања одабраних локалних самоуправа са методологијом, активностима и динамиком самог Пројекта, који за циљ има подизање нивоа свести шире друштвене заједнице о важности енергетске ефикасности у зградарству.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао у Новој Вароши

Општина Нова Варош била је домаћин III редовне седнице Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, одржане 27. јула 2012. у сали Општине. Чланови Одбора су разматрали више тачака дневног реда. На почетку седнице, прилику да се представи учесницима, имала је општина домаћин путем краће презентације, која је имала за циљ да представи природне и институционалне капацитете којима општина располаже у сегменту заштите животне средине, као и локалне прописе и стратешко-планске документе који јој обезбеђују шири оквир за деловање у овој стратешки важној сфери.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 221 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине