RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Свечана додела уговора

Србија – Босна и Херцеговина, одржана је у етно-селу „Станишићи“ у Босни и Херцеговини, у организацији Заједничког техничког секретаријата овог Програма. Том приликом уручено је 16 уговора за исто толико пројеката које имплементира 32 прекогранична корисника и још мноштво партнерских организација и институција две земље. Један од пројеката који је одобрен за финансирање, у конкуренцији 149 пристиглих јесте и пројекат Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли.

Опширније...

Постављене канте за примарну селекцију отпада у ужичким школама

У основне и средње школе у Ужицу стигле су канте за примарну селекцију отпада, чиме се овај процес и практично уводи међу ђаке града на Ђетињи.

Канте у четири боје: жута за пет амбалажу, плава за папир, зелена за лименке и тетрапак и браон за остали отпад су равномерно распоређене по школским објектима, у складу са њиховом величином, структуром просторија и бројем ђака који их похађају.

Опширније...

Информативне презентације о примарној селекцији отпада у ужичким школама

У основним и средњим школама у Ужицу, у периоду од 23-26. априла 2013. организоване су  групне информативне презентације на тему Успостављања система примарне селекције отпада у школама. Презентације су намењене ђацима и наставном особљу и одржане су у заједничким школским просторијама које могу да приме већи број учесника, уз адекватан пратећи програм. Прилог са презентација можете погледати овде.

Опширније...

Реализовани тренинзи за водитеље еколошких секција

Претходних недеља одржани су дводневни тренинзи за водитеље еколошких секција у основним и средњим школама у Ужицу и Тузли, у склопу едукативних активности које представљају саставни део пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама“. Тренинг у Тузли је одржан у интервалу од 12-13. априла и похађало га је 14 наставника који ће водити еколошке секције у 14 основних и средњих школа у Тузли. Тренинг у Ужицу је одржан 19. и 20. априла за 14 наставника, водитеља еколошких секција у исто толико школа у Ужицу.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао на Рзаву

V Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у општини Ариље,18. априла 2013. на плажи Green Beach на реци Рзав.

Чланови Одбора су усвојили Извештај о раду овог регионалног тела за 2012. годину, а затим и Програм рада Одбора за 2013. годину. У остатку седнице присутни су дискутовали о више ствари, између осталог:

Опширније...

Одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње

У свечаној сали Ужичке Гимназије, у четвртак 21. марта, одржана је Почетна конференција пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који партнерски реализују ЈКП Дубоко из Ужица, ЈКП Комуналац из Тузле, Удружење наставника Опстанак из Ужица, Центар за екологију и енергију из Тузле и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица.

Конференција је послужила за званичну промоцију пројекта, који је формално стартовао 01. фебруара и реализоваће се у наредних 15 месеци.

Опширније...

Састанак пројектног тима у Тузли

У оквиру пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, 23. фебруара 2013. одржан је први заједнички састанак Пројектног тима, чији су домаћини били партнери из ЈКП Комуналац, Тузла. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекту, са циљем да се размотре различити аспекти пројектних активности, укључујући техничке, едукативне, финансијске и административне аспекте.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 263 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине