RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Информативне презентације о примарној селекцији отпада у ужичким школама

У основним и средњим школама у Ужицу, у периоду од 23-26. априла 2013. организоване су  групне информативне презентације на тему Успостављања система примарне селекције отпада у школама. Презентације су намењене ђацима и наставном особљу и одржане су у заједничким школским просторијама које могу да приме већи број учесника, уз адекватан пратећи програм. Прилог са презентација можете погледати овде.

Опширније...

Реализовани тренинзи за водитеље еколошких секција

Претходних недеља одржани су дводневни тренинзи за водитеље еколошких секција у основним и средњим школама у Ужицу и Тузли, у склопу едукативних активности које представљају саставни део пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама“. Тренинг у Тузли је одржан у интервалу од 12-13. априла и похађало га је 14 наставника који ће водити еколошке секције у 14 основних и средњих школа у Тузли. Тренинг у Ужицу је одржан 19. и 20. априла за 14 наставника, водитеља еколошких секција у исто толико школа у Ужицу.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао на Рзаву

V Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у општини Ариље,18. априла 2013. на плажи Green Beach на реци Рзав.

Чланови Одбора су усвојили Извештај о раду овог регионалног тела за 2012. годину, а затим и Програм рада Одбора за 2013. годину. У остатку седнице присутни су дискутовали о више ствари, између осталог:

Опширније...

Одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње

У свечаној сали Ужичке Гимназије, у четвртак 21. марта, одржана је Почетна конференција пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који партнерски реализују ЈКП Дубоко из Ужица, ЈКП Комуналац из Тузле, Удружење наставника Опстанак из Ужица, Центар за екологију и енергију из Тузле и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица.

Конференција је послужила за званичну промоцију пројекта, који је формално стартовао 01. фебруара и реализоваће се у наредних 15 месеци.

Опширније...

Састанак пројектног тима у Тузли

У оквиру пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, 23. фебруара 2013. одржан је први заједнички састанак Пројектног тима, чији су домаћини били партнери из ЈКП Комуналац, Тузла. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекту, са циљем да се размотре различити аспекти пројектних активности, укључујући техничке, едукативне, финансијске и административне аспекте.

Опширније...

Делегација општине Тузла у посети Ужицу

Делегација општине Тузла посетила је Ужице са намером међусобног упознавања, размене информација и разматрања потенцијалних партнерстава на будућем позиву Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина. Два града већ имају успешну сарадњу у неколико пројеката који су завршени или се управо реализују. Један од њих је и „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који партнерски спроводе ЈКП Дубоко, ЈКП Комуналац, РРА Залтибор, УН Опстанак и Центар за екологију и енергију.

Опширније...

Промене у органима управљања Mреже нулте емисије

На IV седници Скупштине оснивача Мреже нулте емисије, одржаној 07.12.2012. за председника овог тела, једногласно је изабрана гђа Мирјана Ђоковић, помоћница градоначелника Чачка, задужена за заштиту животне средине и локални економски развој. У њеном евентуалном одсуству, ову функцију ће обављати Јасминка Луковић Јагличић, директорка REDASP из Крагујевца.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 171 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине