RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Примери добре праксе у управљању отпадом – Фландрија

Од 17-19. јуна, у организацији TAIEX-а, представник РРА Златибор је учествовао на регионалном семинару „Управљање отпадом“ одржаном у Бриселу. Семинар је послужио за упознавање са функционисањем и процесима доношења одлука у ЕУ и за остваривање директног увида у ЕУ политике у области управљања отпадом. Презентације земље домаћина (Белгије) и примери других земаља чланица Европске уније (Шпанија, Бугарска, Пољска) пружиле су увид у различите начине функционисања система управљања отпадом, у технолошка решења третмана отпадом и законодавнe оквире ових европских земаља.

Опширније...

Енергетске политике на локалном нивоу

У Хотелу „Панорама“ на Златару, 21. јуна 2013. одржана је Консултативна радионица “Партнерски приступ за креирање одрживих локалних енергетских политика у Златиборском округу”. Радионица је организована на иницијативу РРА Златибор, а у партнерству са Пројектом „ConSENSus – партнерски приступ у креирању политике животне средине“ који се реализује уз подршку програма SENSE који спроводи Регионални центар за животну средину (REC), уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Опширније...

Биомаса у системима даљинског грејања

Представник Регионалне развојне агенције "Златибор" је узео учешће на Конференцији „Биомаса за системе даљинског грејања у Србији“ која је одржана 5. јуна 2013. у Београду у организацији CeSID, а у сарадњи са Финском Амбасадом у Републици Србији и Сталном конференцијом градова и општина. Била је то изузетна прилика да се чују резултати стручне анализе тренутног стања у системима даљинског грејања у Србији, као и препоруке за излазак из врло тешке и суморне реалности.

Опширније...

Преузете прве количине отпада из ужичких школа

У петак 31. маја, техничка служба ЈКП Дубоко је организовала преузимање првих количина примарно селектованог отпада из градских школа у Ужицу.

Прикупљене количине су уредно преузете од помоћног особља 12 основних и средњих школа и одвежене у Центар за секундарну селекцију отпада Дубоко, где је извршено претходно мерење, а затим и финално разврставање прикупљених сировина.

Опширније...

Свечана додела уговора

Србија – Босна и Херцеговина, одржана је у етно-селу „Станишићи“ у Босни и Херцеговини, у организацији Заједничког техничког секретаријата овог Програма. Том приликом уручено је 16 уговора за исто толико пројеката које имплементира 32 прекогранична корисника и још мноштво партнерских организација и институција две земље. Један од пројеката који је одобрен за финансирање, у конкуренцији 149 пристиглих јесте и пројекат Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли.

Опширније...

Постављене канте за примарну селекцију отпада у ужичким школама

У основне и средње школе у Ужицу стигле су канте за примарну селекцију отпада, чиме се овај процес и практично уводи међу ђаке града на Ђетињи.

Канте у четири боје: жута за пет амбалажу, плава за папир, зелена за лименке и тетрапак и браон за остали отпад су равномерно распоређене по школским објектима, у складу са њиховом величином, структуром просторија и бројем ђака који их похађају.

Опширније...

Информативне презентације о примарној селекцији отпада у ужичким школама

У основним и средњим школама у Ужицу, у периоду од 23-26. априла 2013. организоване су  групне информативне презентације на тему Успостављања система примарне селекције отпада у школама. Презентације су намењене ђацима и наставном особљу и одржане су у заједничким школским просторијама које могу да приме већи број учесника, уз адекватан пратећи програм. Прилог са презентација можете погледати овде.

Опширније...

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 467 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине