RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Еколошки камп "Тара 2013"

Еколошки камп "Тара 2013" одржан је у оквиру пројекта „Увођење система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ који партнерски спроводе Регионални центар за управљање отпадом Дубоко и Регионална развојна агенције Златибор из Ужица, а ЈКП Комуналац и Центар за екологију и енергију из Тузле. Пројекат се реализује средствима ЕУ у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина.

Последњи дан еко-кампа, 25. август 2013.

Јутро смо започели презентацијом „Позитивна искуства у примарној селекцији отпада у Белгији“ (Милош Радојевић, РРА), у којој смо видели добре примере и схватили да се све државне структуре, чак и законски, морају укључити у овај процес, као и да је битно константно подизање еколошке свести од најмлађег узраста.

Опширније...

Улога цивилног сектора у креирању енергетских политика

У интервалу од 22-24. јула, представник  РРА Златибор узео је учешће у тродневном тренингу под називом „Законски оквир за учешће ОЦД у јавним расправама из области енергетике“ који је реализован на планини Тари у оквиру пројекта „Јавни и цивилни сектор, заједно ка одрживом коришћењу енергетских ресурса“ који партнерски спроводи конзорцијум организација цивилног друштва на челу са „Асоцијацијом за развој ибарске долине – IDA“ заједно са РРА Златибор као заинтересованом страном.

Опширније...

Обновљиви извори енергије и енергетска ефикасност – Баварска

У интервалу од 24-29. јуна, у организацији GIZ-a, представник РРА Златибор је узео учешће у регионалном семинару „Енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије - додата вредност за руралне области“. Била је ово добра прилика за учеснике са територије Западног Балкана да се на лицу места увере у огромни развојни потенцијал који адекватна енергетска политика на локалу може имати на развој руралних подручја.

Опширније...

Примери добре праксе у управљању отпадом – Фландрија

Од 17-19. јуна, у организацији TAIEX-а, представник РРА Златибор је учествовао на регионалном семинару „Управљање отпадом“ одржаном у Бриселу. Семинар је послужио за упознавање са функционисањем и процесима доношења одлука у ЕУ и за остваривање директног увида у ЕУ политике у области управљања отпадом. Презентације земље домаћина (Белгије) и примери других земаља чланица Европске уније (Шпанија, Бугарска, Пољска) пружиле су увид у различите начине функционисања система управљања отпадом, у технолошка решења третмана отпадом и законодавнe оквире ових европских земаља.

Опширније...

Енергетске политике на локалном нивоу

У Хотелу „Панорама“ на Златару, 21. јуна 2013. одржана је Консултативна радионица “Партнерски приступ за креирање одрживих локалних енергетских политика у Златиборском округу”. Радионица је организована на иницијативу РРА Златибор, а у партнерству са Пројектом „ConSENSus – партнерски приступ у креирању политике животне средине“ који се реализује уз подршку програма SENSE који спроводи Регионални центар за животну средину (REC), уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Опширније...

Биомаса у системима даљинског грејања

Представник Регионалне развојне агенције "Златибор" је узео учешће на Конференцији „Биомаса за системе даљинског грејања у Србији“ која је одржана 5. јуна 2013. у Београду у организацији CeSID, а у сарадњи са Финском Амбасадом у Републици Србији и Сталном конференцијом градова и општина. Била је то изузетна прилика да се чују резултати стручне анализе тренутног стања у системима даљинског грејања у Србији, као и препоруке за излазак из врло тешке и суморне реалности.

Опширније...

Преузете прве количине отпада из ужичких школа

У петак 31. маја, техничка служба ЈКП Дубоко је организовала преузимање првих количина примарно селектованог отпада из градских школа у Ужицу.

Прикупљене количине су уредно преузете од помоћног особља 12 основних и средњих школа и одвежене у Центар за секундарну селекцију отпада Дубоко, где је извршено претходно мерење, а затим и финално разврставање прикупљених сировина.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 263 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине