RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Одбор за заштиту животне средине заседао по 6. пут

VI Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у Ужицу, 01. новембра 2013. у просторијама Градског развојног центра и Регионалне развојне агенције Златибор.
Чланови Одбора су верификовали именовања нових чланова овог регионалног тела, испред Општине Нова Варош: Иван Младеновић за представника јавног сектора, Дејан Обућина за представника приватног сектора, Миљка Дучић за представника цивилног сектора, коју су на тим позицијама заменили своје претходнике.

Опширније...

Одрживо енергетско планирање на локалном нивоу – Хрватска

Од 29. септембра до 1. октобра, у организацији Београдске отворене школе, представник РРА Златибор је узео учешће у тродневној студијској посети Хрватској у оквиру пројекта „РеЕнергија-ка одрживом енергетском планирању на локалном нивоу“. Посета је организована за представнике јавног и цивилног сектора из Србије са намером да се упознају са примерима добре праксе у овој суседној земљи и најновијој чланици Европске уније, у области енергетског планирања и управљања ресурсима.

Опширније...

Контејнери испред ужичких школа

Са почетком нове школске године, ужичке основне и средње школе добиле су по један челични контејнер за одлагање отпада, који се прикупља путем пластичних канти постављених унутар школских објеката. На овај начин се обезбеђује складиштење прикупљених сировина до тренутка док се контејнери не напуне, када ће их преузимати ЈКП Дубоко и специјалним камионом, који је раније набављен за ове намене, транспортовати до Центра за секундарну селекцију.

Опширније...

Камион аутоподизач стигао у Ужице

Након вишемесечне процедуре јавне набавке, у Ужице је стигао камион аутоподизач, намењен за транспорт контејнера од 5 и 7 m³ који ће се пунити отпадом из 14 ужичких школа које учествују у пројекту увођења примарне селекције отпада. На овај начин су комплетирани инфраструктурни предуслови да систем у потпуности заживи и то на самом почетку нове школске године.

Опширније...

Еколошки камп "Тара 2013"

Еколошки камп "Тара 2013" одржан је у оквиру пројекта „Увођење система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ који партнерски спроводе Регионални центар за управљање отпадом Дубоко и Регионална развојна агенције Златибор из Ужица, а ЈКП Комуналац и Центар за екологију и енергију из Тузле. Пројекат се реализује средствима ЕУ у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина.

Последњи дан еко-кампа, 25. август 2013.

Јутро смо започели презентацијом „Позитивна искуства у примарној селекцији отпада у Белгији“ (Милош Радојевић, РРА), у којој смо видели добре примере и схватили да се све државне структуре, чак и законски, морају укључити у овај процес, као и да је битно константно подизање еколошке свести од најмлађег узраста.

Опширније...

Улога цивилног сектора у креирању енергетских политика

У интервалу од 22-24. јула, представник  РРА Златибор узео је учешће у тродневном тренингу под називом „Законски оквир за учешће ОЦД у јавним расправама из области енергетике“ који је реализован на планини Тари у оквиру пројекта „Јавни и цивилни сектор, заједно ка одрживом коришћењу енергетских ресурса“ који партнерски спроводи конзорцијум организација цивилног друштва на челу са „Асоцијацијом за развој ибарске долине – IDA“ заједно са РРА Златибор као заинтересованом страном.

Опширније...

Обновљиви извори енергије и енергетска ефикасност – Баварска

У интервалу од 24-29. јуна, у организацији GIZ-a, представник РРА Златибор је узео учешће у регионалном семинару „Енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије - додата вредност за руралне области“. Била је ово добра прилика за учеснике са територије Западног Балкана да се на лицу места увере у огромни развојни потенцијал који адекватна енергетска политика на локалу може имати на развој руралних подручја.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

JАВНИ ПОЗИВ

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањења броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.
 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед проглашења ванредне ситуације која подразумева и забрану кретања на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине, одлаже се спровођење обука из области агротуризма у оквиру јавног позива Erasmus plus пројекта LANDS.

У току трајања ванредног стања заинтересовани полазници могу приступити свим материјалима са кусева на Моодле платформи: http://vpts.edu.rs/moodle/course/index.php?categoryid=8

Све даље активности на реализацији обука могу се спроводити путем платформе а заинтересовани се могу обратити на маил адресу danijela.jandric@rrazlatibor.rs.

Након престанка важења ванредног стања, заинтересовани корисници биће обавештени о даљем начину рада.

 

 

Тренутна посета

Имамо 392 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине