RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Обновљиви извори енергије и енергетска ефикасност – Баварска

У интервалу од 24-29. јуна, у организацији GIZ-a, представник РРА Златибор је узео учешће у регионалном семинару „Енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије - додата вредност за руралне области“. Била је ово добра прилика за учеснике са територије Западног Балкана да се на лицу места увере у огромни развојни потенцијал који адекватна енергетска политика на локалу може имати на развој руралних подручја.

Опширније...

Примери добре праксе у управљању отпадом – Фландрија

Од 17-19. јуна, у организацији TAIEX-а, представник РРА Златибор је учествовао на регионалном семинару „Управљање отпадом“ одржаном у Бриселу. Семинар је послужио за упознавање са функционисањем и процесима доношења одлука у ЕУ и за остваривање директног увида у ЕУ политике у области управљања отпадом. Презентације земље домаћина (Белгије) и примери других земаља чланица Европске уније (Шпанија, Бугарска, Пољска) пружиле су увид у различите начине функционисања система управљања отпадом, у технолошка решења третмана отпадом и законодавнe оквире ових европских земаља.

Опширније...

Енергетске политике на локалном нивоу

У Хотелу „Панорама“ на Златару, 21. јуна 2013. одржана је Консултативна радионица “Партнерски приступ за креирање одрживих локалних енергетских политика у Златиборском округу”. Радионица је организована на иницијативу РРА Златибор, а у партнерству са Пројектом „ConSENSus – партнерски приступ у креирању политике животне средине“ који се реализује уз подршку програма SENSE који спроводи Регионални центар за животну средину (REC), уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Опширније...

Биомаса у системима даљинског грејања

Представник Регионалне развојне агенције "Златибор" је узео учешће на Конференцији „Биомаса за системе даљинског грејања у Србији“ која је одржана 5. јуна 2013. у Београду у организацији CeSID, а у сарадњи са Финском Амбасадом у Републици Србији и Сталном конференцијом градова и општина. Била је то изузетна прилика да се чују резултати стручне анализе тренутног стања у системима даљинског грејања у Србији, као и препоруке за излазак из врло тешке и суморне реалности.

Опширније...

Преузете прве количине отпада из ужичких школа

У петак 31. маја, техничка служба ЈКП Дубоко је организовала преузимање првих количина примарно селектованог отпада из градских школа у Ужицу.

Прикупљене количине су уредно преузете од помоћног особља 12 основних и средњих школа и одвежене у Центар за секундарну селекцију отпада Дубоко, где је извршено претходно мерење, а затим и финално разврставање прикупљених сировина.

Опширније...

Свечана додела уговора

Србија – Босна и Херцеговина, одржана је у етно-селу „Станишићи“ у Босни и Херцеговини, у организацији Заједничког техничког секретаријата овог Програма. Том приликом уручено је 16 уговора за исто толико пројеката које имплементира 32 прекогранична корисника и још мноштво партнерских организација и институција две земље. Један од пројеката који је одобрен за финансирање, у конкуренцији 149 пристиглих јесте и пројекат Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли.

Опширније...

Постављене канте за примарну селекцију отпада у ужичким школама

У основне и средње школе у Ужицу стигле су канте за примарну селекцију отпада, чиме се овај процес и практично уводи међу ђаке града на Ђетињи.

Канте у четири боје: жута за пет амбалажу, плава за папир, зелена за лименке и тетрапак и браон за остали отпад су равномерно распоређене по школским објектима, у складу са њиховом величином, структуром просторија и бројем ђака који их похађају.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 215 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине