RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Jавна дебата „Енергетска ефикасност у зградарству“ у Ужицу

Кампања „Открити енергију“ која је започета пре нешто више од годину дана у Србији, приводи се крају, организацијом јавних дебата које за циљ имају размену искустава и информација актера у локалним заједницама на теме енергетске ефикасности у зградарству. Уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и покровитељство Министарства грађевине и урбанизма Републике Србије, кампања је реализована у 30 градова и општина Србије, са циљем информисања и подизања свести грађана о енергетској ефикасности, као и о потрошњи енергије у различитим типовима зграда и потенцијалним инвестиционим и неинвестиционим мерама за побољшање енергетске ефикасности.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао по 6. пут

VI Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области одржана је у Ужицу, 01. новембра 2013. у просторијама Градског развојног центра и Регионалне развојне агенције Златибор.
Чланови Одбора су верификовали именовања нових чланова овог регионалног тела, испред Општине Нова Варош: Иван Младеновић за представника јавног сектора, Дејан Обућина за представника приватног сектора, Миљка Дучић за представника цивилног сектора, коју су на тим позицијама заменили своје претходнике.

Опширније...

Одрживо енергетско планирање на локалном нивоу – Хрватска

Од 29. септембра до 1. октобра, у организацији Београдске отворене школе, представник РРА Златибор је узео учешће у тродневној студијској посети Хрватској у оквиру пројекта „РеЕнергија-ка одрживом енергетском планирању на локалном нивоу“. Посета је организована за представнике јавног и цивилног сектора из Србије са намером да се упознају са примерима добре праксе у овој суседној земљи и најновијој чланици Европске уније, у области енергетског планирања и управљања ресурсима.

Опширније...

Контејнери испред ужичких школа

Са почетком нове школске године, ужичке основне и средње школе добиле су по један челични контејнер за одлагање отпада, који се прикупља путем пластичних канти постављених унутар школских објеката. На овај начин се обезбеђује складиштење прикупљених сировина до тренутка док се контејнери не напуне, када ће их преузимати ЈКП Дубоко и специјалним камионом, који је раније набављен за ове намене, транспортовати до Центра за секундарну селекцију.

Опширније...

Камион аутоподизач стигао у Ужице

Након вишемесечне процедуре јавне набавке, у Ужице је стигао камион аутоподизач, намењен за транспорт контејнера од 5 и 7 m³ који ће се пунити отпадом из 14 ужичких школа које учествују у пројекту увођења примарне селекције отпада. На овај начин су комплетирани инфраструктурни предуслови да систем у потпуности заживи и то на самом почетку нове школске године.

Опширније...

Еколошки камп "Тара 2013"

Еколошки камп "Тара 2013" одржан је у оквиру пројекта „Увођење система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ који партнерски спроводе Регионални центар за управљање отпадом Дубоко и Регионална развојна агенције Златибор из Ужица, а ЈКП Комуналац и Центар за екологију и енергију из Тузле. Пројекат се реализује средствима ЕУ у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина.

Последњи дан еко-кампа, 25. август 2013.

Јутро смо започели презентацијом „Позитивна искуства у примарној селекцији отпада у Белгији“ (Милош Радојевић, РРА), у којој смо видели добре примере и схватили да се све државне структуре, чак и законски, морају укључити у овај процес, као и да је битно константно подизање еколошке свести од најмлађег узраста.

Опширније...

Улога цивилног сектора у креирању енергетских политика

У интервалу од 22-24. јула, представник  РРА Златибор узео је учешће у тродневном тренингу под називом „Законски оквир за учешће ОЦД у јавним расправама из области енергетике“ који је реализован на планини Тари у оквиру пројекта „Јавни и цивилни сектор, заједно ка одрживом коришћењу енергетских ресурса“ који партнерски спроводи конзорцијум организација цивилног друштва на челу са „Асоцијацијом за развој ибарске долине – IDA“ заједно са РРА Златибор као заинтересованом страном.

Опширније...

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 174 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине