RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Зелени форум на тему воде одржан у нашем региону

„Изазови одрживом развоју – управљање водама и енергетским ресурсима у југозападној Србији“ назив је Форума одржаног 13. фебруара 2014. у Ужицу (хотел „Златиборска ноћ“ Бела Земља). Пројектни тим ConSENSus на челу са Београдском отвореном школом и Архус центром из Крагујевца, РРА Златибор, IDA Краљево, Удружење „Пријатељи Бродарева“ и Удружење „Бог чува Рзав“ организовали су Зелени форум на тему управљања водама, као приоритетно важну за Србију у процесу њеног приступања Европској унији.

Опширније...

Одржана 7. седница Одбора за заштиту животне средине

У дану када је на Белој Земљи организован Зелени форум, заседао је и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области, по седми пут, од када је формиран октобра месеца 2011. На овај начин је чланство узело активно учешће у самом Форуму, да би након тога наставило са редовним заседањем.

Опширније...

Писмо Ужичанима!!!

„Taj mali grad gdje su problemi veći nego kod nas u Tuzli. U ovom gradu gdјe su ljudi veliki, ne po fizičkom izgledu već po ljudskosti i ljepoti. To je grad, po prijateljstvu i poštovanju drugih naroda i kulture, jedan od najvećih u Srbiji, pa čak i u našoj lijepoj Jugoslaviji.

Možda je to zbog toga što je prije bilo Titovo Užice. Možda je ono Titovo ostavilo najveći trag iz prošlog režima gdje smo svi bili kao rođena braća. Mada nikada tamo nisam bio, a možda i neću, Užice je svima nama kao druga Tuzla.

Опширније...

Ђачки дневник са еко-кампа "Тузла 2014"

Последњи дан кампа, 12. јануар 2014.

Петог, и на нашу велику жалост, последњег дана еко кампа, одмах после доручка, уследила је презентација менаџера пројекта, Милоша Родојевића о  третмана  отпада у Бeлгији. Сазнали смо да постоје регије које уопште немају депоније, већ се сав отпад на различите начине рециклира или спаљује уз производњу енергије.

Опширније...

Ужички средњошколци отпутовали на еко-камп

Данас у 08:00 часова, експедиција од 22 путника кренула је из Ужица пут Орманице (општина Сребреник, у Босни и Херцеговини), како би узела учешће на петодневном еколошком кампу који се реализује за ученике средњих школа Ужица и Тузле, који су остварили најбоље резултате на еколошким квизовима, организованим у 14 школа укључених у пројекат.

Опширније...

Еколошки квизови у ужичким средњим школама

У интервалу од 11. до 13. децембра у ужичким средњим школама одржани су еколошки квизови о рециклажи и примарној селекцији отпада, са циљем да се упореде знања ученика стечена на еколошким секцијама и да се најбољи међу њима квалификују за учешће на еколошком кампу „Тузла 2014.“ чија се реализација планира у периоду од 08. до 12. јануара наредне године.

Опширније...

Спроведен 1. мониторинг примарне селекције у ужичким школама

У склопу пројектних активности реализоване су мониторинг посете у свих 14 ужичких школа у којима се реализује процес примарне селекције отпада. Мониторинг је спроведен у интервалу од 25. новембра до 13. децембра, којом приликом је разговарано са школским руководствима, запосленим радницима, водитељима еколошких секција и ђацима, а све у циљу добијања релевантних информација са терена, како би се процес примарне селекције отпада још више унапредио.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 236 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине