RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Почетна конференција пројекта „Отпад није смеће“

У свечаној сали града Ужица, у четвртак 27. марта 2014. године, одржана је почетна конференција пројекта „Отпад није смеће“, који партнерски реализују град Ужице, општина Чајетина, ЈКП Биоктош из Ужица, КЈП Златибор из Чајетине и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица. Ова прилика је послужила за званичну промоцију пројекта који је формално стартовао 3. фебруара и реализоваће се у периоду од годину дана.

Опширније...

Завршна конференција SWL пројекта у Тузли

Након пуних 13 месеци реализације, пројекат се полако приводи крају, а свечана конференција поводом његовог завршетка одржана је 21. марта у Хотелу „Тузла“ у овом граду североисточне Босне и Херцеговине.  Била је то прилика да се учесницима и заинтересованој јавности, предоче најзначајнији ефекти и резултати пројекта, што је и урађено од стране самих актера.

Опширније...

Потписан Меморандум о сарадњи у спровођењу ЕУ Конвенције о пределу

Јуче је у Влади Републике Србије потписан Меморандум о сарадњи у области спровођења Европске конвенције о пределу, чији су циљеви промовисање заштите, управљања и планирања предела. Документ су потписали државни секретар Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања Срђан Белиј, државни секретар Министарства културе Дејан Ристић и представници пет акредитованих регионалних агенција Шумадије и Западне Србије.

Опширније...

Eнергетска ефикасност у домаћинствима Златиборске области

Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ) наредне 4 године спроводи пројекат под називом „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ вредан 8 милиона евра. Главни партнер на овом пројекту је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

Опширније...

Зелени форум на тему воде одржан у нашем региону

„Изазови одрживом развоју – управљање водама и енергетским ресурсима у југозападној Србији“ назив је Форума одржаног 13. фебруара 2014. у Ужицу (хотел „Златиборска ноћ“ Бела Земља). Пројектни тим ConSENSus на челу са Београдском отвореном школом и Архус центром из Крагујевца, РРА Златибор, IDA Краљево, Удружење „Пријатељи Бродарева“ и Удружење „Бог чува Рзав“ организовали су Зелени форум на тему управљања водама, као приоритетно важну за Србију у процесу њеног приступања Европској унији.

Опширније...

Одржана 7. седница Одбора за заштиту животне средине

У дану када је на Белој Земљи организован Зелени форум, заседао је и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области, по седми пут, од када је формиран октобра месеца 2011. На овај начин је чланство узело активно учешће у самом Форуму, да би након тога наставило са редовним заседањем.

Опширније...

Писмо Ужичанима!!!

„Taj mali grad gdje su problemi veći nego kod nas u Tuzli. U ovom gradu gdјe su ljudi veliki, ne po fizičkom izgledu već po ljudskosti i ljepoti. To je grad, po prijateljstvu i poštovanju drugih naroda i kulture, jedan od najvećih u Srbiji, pa čak i u našoj lijepoj Jugoslaviji.

Možda je to zbog toga što je prije bilo Titovo Užice. Možda je ono Titovo ostavilo najveći trag iz prošlog režima gdje smo svi bili kao rođena braća. Mada nikada tamo nisam bio, a možda i neću, Užice je svima nama kao druga Tuzla.

Опширније...

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 366 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине