RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Писмо Ужичанима!!!

„Taj mali grad gdje su problemi veći nego kod nas u Tuzli. U ovom gradu gdјe su ljudi veliki, ne po fizičkom izgledu već po ljudskosti i ljepoti. To je grad, po prijateljstvu i poštovanju drugih naroda i kulture, jedan od najvećih u Srbiji, pa čak i u našoj lijepoj Jugoslaviji.

Možda je to zbog toga što je prije bilo Titovo Užice. Možda je ono Titovo ostavilo najveći trag iz prošlog režima gdje smo svi bili kao rođena braća. Mada nikada tamo nisam bio, a možda i neću, Užice je svima nama kao druga Tuzla.

Опширније...

Ђачки дневник са еко-кампа "Тузла 2014"

Последњи дан кампа, 12. јануар 2014.

Петог, и на нашу велику жалост, последњег дана еко кампа, одмах после доручка, уследила је презентација менаџера пројекта, Милоша Родојевића о  третмана  отпада у Бeлгији. Сазнали смо да постоје регије које уопште немају депоније, већ се сав отпад на различите начине рециклира или спаљује уз производњу енергије.

Опширније...

Ужички средњошколци отпутовали на еко-камп

Данас у 08:00 часова, експедиција од 22 путника кренула је из Ужица пут Орманице (општина Сребреник, у Босни и Херцеговини), како би узела учешће на петодневном еколошком кампу који се реализује за ученике средњих школа Ужица и Тузле, који су остварили најбоље резултате на еколошким квизовима, организованим у 14 школа укључених у пројекат.

Опширније...

Еколошки квизови у ужичким средњим школама

У интервалу од 11. до 13. децембра у ужичким средњим школама одржани су еколошки квизови о рециклажи и примарној селекцији отпада, са циљем да се упореде знања ученика стечена на еколошким секцијама и да се најбољи међу њима квалификују за учешће на еколошком кампу „Тузла 2014.“ чија се реализација планира у периоду од 08. до 12. јануара наредне године.

Опширније...

Спроведен 1. мониторинг примарне селекције у ужичким школама

У склопу пројектних активности реализоване су мониторинг посете у свих 14 ужичких школа у којима се реализује процес примарне селекције отпада. Мониторинг је спроведен у интервалу од 25. новембра до 13. децембра, којом приликом је разговарано са школским руководствима, запосленим радницима, водитељима еколошких секција и ђацима, а све у циљу добијања релевантних информација са терена, како би се процес примарне селекције отпада још више унапредио.

Опширније...

Регионално управљање отпадом у Златиборској области

На сајму Бизнис база и Локалних самоуправа, 29. новембра, РРА Златибор је реализовала презентацију под називом „Регионално управљање отпадом у Златиборској области“ са намером да презентује стање у овој области на својој територији. Представници регионалних система Дубоко и Бањица, као и експерт из области комуналног отпада покренули су поједина питања и подстакли врло занимљиву дискусију када је ова проблематика у питању.

Опширније...

Први резултати примарне селекција отпада у ужичким школама

Након 4 месеца како је уведен систем примарне селекције отпада у школама у Ужицу, у прилици смо да објавимо прве фазне резултате који овај процес и квантитативно описују. Наиме, од тренутка када су прве канте постављене у школама (половина маја), преко набавке камиона (август) и његовог стављања у погон, па све до набавке и постављања контејнера (септембар), 14 ужичких школа је прикупило 5,9 т секундарних сировина које су дистрибуиране на тржиште, посредством Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 219 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине