RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Састанак Пројектног тима у Никшићу

Након месец дана од почетка пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, Заједнички пројектни тим је одржао свој први састанак, 15. маја 2014. у просторијама Удружења „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља“ у Никшићу. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекат, са циљем разматрања различитих аспеката пројектних активности, почев од оних финансијско-административних до техничко-стручних.

Опширније...

Завршна презентација резултата примарне селекције у школама

У намери да се свим актерима пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ презентују резултати до којих се дошло током 15 месеци његове реализације, пројектни тим је 13. маја организовао састанак на ову тему, у просторијама Техничке школе у Ужицу. Састанку су присуствовали представници ужичких школа (директори и наставници биологије), укључених у реализацију пројекта; затим чланови градског већа Града Ужица, задужени за ресоре образовања и рада јавних предузећа; потом Школске управе, уз чију је подршку пројекат спроведен; као и Заједничког техничког секретаријата Програма Србија-Босна и Херцеговина, у оквиру кога је пројекат исфинансиран, али и партнерских организација које су пројекат реализовале - ЈКП Дубоко, Удружења наставника Опстанак и РРА Златибор.

Опширније...

Пројекат „Без дивљих депонија“ (Еxchange 4 програм)

Конкретни циљеви:
Успостављање ефикасне комуналне услуге и развијање комуналне инфраструктуре уз очување животне средине. Затворена градска депонија и реализована прва фаза санације и реанимације градске депоније „Окучје" у Бајиној Башти. Бољи однос заједнице према свом окружењу и увођење примарне селекције отпада. Образовање и развој свести о значају сортирања отпада. Израђен и усвојен локални план управљања отпадом.

Опширније...

Завршетак пројекта примарне селекције у школама

Реализацијом 14. састанка Пројектног тима из Ужица и екстерном мониторинг посетом, крајем априла месеца, формално је завршен пројекат „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“. Током 15 месеци трајања, спроведено је више различитих врста активности, међу којима се издвајају едукативне и оне техничког карактера. Едукативне су биле усмерене на ученике, запослене у школама и ширу локалну заједницу, док су техничке биле окренуте ка комуналним предузећима и самим школама у два града.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао у Бајиној Башти

8. редовна седница овог регионалног тела одржана је у Бајиној Башти, 25. априла 2014. Разлог због чега смо се по други пут у свом трогодишњем постојању седницу одржали у овој општини јесте Почетна конференција пројекта „Без дивљих депонија“, која је тај дан одржана у свечаној сали „Талија“ у граду на Дрини. На овакав начин смо чланству обезбедили присуство једном важном скупу у Региону, који је у потпуности у сагласности са циљевима и областима рада нашег Одбора, али и квалитетнију размену информација о сродним темама, међу актерима у региону.

Опширније...

Рециклажа текстила у Ужицу и Никшићу

Пројекат „Рециклажом текстила до одрживих решења“ са којим су УГ „Женски центар“ из Ужица и УГ „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља“ из Никшића, уз подршку РРА „Златибор“, конкурисали код ЕУ донатора, одобрен је за финансирање и почео је са реализацијом 11. априла 2014. године.

Опширније...

Нови корисници SWL пројекта у Ужицу!

Захваљујући несумњивој актуелности теме и свеприсутној потреби за адекватнијим односом према комуналном отпаду, резултати увођења примарне селекције отпада у школама су све видљивији, а позитивне реакције све бројније. Као резултат тога пројекту се, у претходном месецу, прикључило 4 нова корисника. Дом за децу и омладину „Петар Радовановић“, Црвени крст Ужице, Дечији вртић „Полетарац“ и Удружење инвалида церебралне и дечије парализе Ужице су показали заинтересованост да својим штићеницима и упосленицима омогуће прилику да одвојено сакупљају отпад који као појединци генеришу у свакодневном раду.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

JАВНИ ПОЗИВ

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањења броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.
 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед проглашења ванредне ситуације која подразумева и забрану кретања на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине, одлаже се спровођење обука из области агротуризма у оквиру јавног позива Erasmus plus пројекта LANDS.

У току трајања ванредног стања заинтересовани полазници могу приступити свим материјалима са кусева на Моодле платформи: http://vpts.edu.rs/moodle/course/index.php?categoryid=8

Све даље активности на реализацији обука могу се спроводити путем платформе а заинтересовани се могу обратити на маил адресу danijela.jandric@rrazlatibor.rs.

Након престанка важења ванредног стања, заинтересовани корисници биће обавештени о даљем начину рада.

 

 

Тренутна посета

Имамо 411 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине