RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Нови корисници SWL пројекта у Ужицу!

Захваљујући несумњивој актуелности теме и свеприсутној потреби за адекватнијим односом према комуналном отпаду, резултати увођења примарне селекције отпада у школама су све видљивији, а позитивне реакције све бројније. Као резултат тога пројекту се, у претходном месецу, прикључило 4 нова корисника. Дом за децу и омладину „Петар Радовановић“, Црвени крст Ужице, Дечији вртић „Полетарац“ и Удружење инвалида церебралне и дечије парализе Ужице су показали заинтересованост да својим штићеницима и упосленицима омогуће прилику да одвојено сакупљају отпад који као појединци генеришу у свакодневном раду.

Опширније...

Почетна конференција пројекта „Отпад није смеће“

У свечаној сали града Ужица, у четвртак 27. марта 2014. године, одржана је почетна конференција пројекта „Отпад није смеће“, који партнерски реализују град Ужице, општина Чајетина, ЈКП Биоктош из Ужица, КЈП Златибор из Чајетине и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица. Ова прилика је послужила за званичну промоцију пројекта који је формално стартовао 3. фебруара и реализоваће се у периоду од годину дана.

Опширније...

Завршна конференција SWL пројекта у Тузли

Након пуних 13 месеци реализације, пројекат се полако приводи крају, а свечана конференција поводом његовог завршетка одржана је 21. марта у Хотелу „Тузла“ у овом граду североисточне Босне и Херцеговине.  Била је то прилика да се учесницима и заинтересованој јавности, предоче најзначајнији ефекти и резултати пројекта, што је и урађено од стране самих актера.

Опширније...

Потписан Меморандум о сарадњи у спровођењу ЕУ Конвенције о пределу

Јуче је у Влади Републике Србије потписан Меморандум о сарадњи у области спровођења Европске конвенције о пределу, чији су циљеви промовисање заштите, управљања и планирања предела. Документ су потписали државни секретар Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања Срђан Белиј, државни секретар Министарства културе Дејан Ристић и представници пет акредитованих регионалних агенција Шумадије и Западне Србије.

Опширније...

Eнергетска ефикасност у домаћинствима Златиборске области

Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ) наредне 4 године спроводи пројекат под називом „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ вредан 8 милиона евра. Главни партнер на овом пројекту је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

Опширније...

Зелени форум на тему воде одржан у нашем региону

„Изазови одрживом развоју – управљање водама и енергетским ресурсима у југозападној Србији“ назив је Форума одржаног 13. фебруара 2014. у Ужицу (хотел „Златиборска ноћ“ Бела Земља). Пројектни тим ConSENSus на челу са Београдском отвореном школом и Архус центром из Крагујевца, РРА Златибор, IDA Краљево, Удружење „Пријатељи Бродарева“ и Удружење „Бог чува Рзав“ организовали су Зелени форум на тему управљања водама, као приоритетно важну за Србију у процесу њеног приступања Европској унији.

Опширније...

Одржана 7. седница Одбора за заштиту животне средине

У дану када је на Белој Земљи организован Зелени форум, заседао је и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области, по седми пут, од када је формиран октобра месеца 2011. На овај начин је чланство узело активно учешће у самом Форуму, да би након тога наставило са редовним заседањем.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 163 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине