RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Одабир кандидаткиња за спровођење обуке

Национална служба за запошљавање – филијала Ужице, континуирано спроводи сет активности везаних за предселекцију кандидаткиња за похађање једномесечне обуке за рад са отпадним текстилом и израду предмета од истог. У склопу тих активности, изанализирана је евиденција незапослених лица ове установе уз посебан осврт на неколико важних критеријума: жене као циљна група, нижи степен стручне спреме, дужи период на евиденцији незапослених лица, припадност некој од мањина, одређени степен инвалидности, самохране мајке, кориснице социјалне помоћи, жртве насиља и сл.

Опширније...

Састанак Пројектног тима у Никшићу

Након месец дана од почетка пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, Заједнички пројектни тим је одржао свој први састанак, 15. маја 2014. у просторијама Удружења „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља“ у Никшићу. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекат, са циљем разматрања различитих аспеката пројектних активности, почев од оних финансијско-административних до техничко-стручних.

Опширније...

Завршна презентација резултата примарне селекције у школама

У намери да се свим актерима пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ презентују резултати до којих се дошло током 15 месеци његове реализације, пројектни тим је 13. маја организовао састанак на ову тему, у просторијама Техничке школе у Ужицу. Састанку су присуствовали представници ужичких школа (директори и наставници биологије), укључених у реализацију пројекта; затим чланови градског већа Града Ужица, задужени за ресоре образовања и рада јавних предузећа; потом Школске управе, уз чију је подршку пројекат спроведен; као и Заједничког техничког секретаријата Програма Србија-Босна и Херцеговина, у оквиру кога је пројекат исфинансиран, али и партнерских организација које су пројекат реализовале - ЈКП Дубоко, Удружења наставника Опстанак и РРА Златибор.

Опширније...

Пројекат „Без дивљих депонија“ (Еxchange 4 програм)

Конкретни циљеви:
Успостављање ефикасне комуналне услуге и развијање комуналне инфраструктуре уз очување животне средине. Затворена градска депонија и реализована прва фаза санације и реанимације градске депоније „Окучје" у Бајиној Башти. Бољи однос заједнице према свом окружењу и увођење примарне селекције отпада. Образовање и развој свести о значају сортирања отпада. Израђен и усвојен локални план управљања отпадом.

Опширније...

Завршетак пројекта примарне селекције у школама

Реализацијом 14. састанка Пројектног тима из Ужица и екстерном мониторинг посетом, крајем априла месеца, формално је завршен пројекат „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“. Током 15 месеци трајања, спроведено је више различитих врста активности, међу којима се издвајају едукативне и оне техничког карактера. Едукативне су биле усмерене на ученике, запослене у школама и ширу локалну заједницу, док су техничке биле окренуте ка комуналним предузећима и самим школама у два града.

Опширније...

Одбор за заштиту животне средине заседао у Бајиној Башти

8. редовна седница овог регионалног тела одржана је у Бајиној Башти, 25. априла 2014. Разлог због чега смо се по други пут у свом трогодишњем постојању седницу одржали у овој општини јесте Почетна конференција пројекта „Без дивљих депонија“, која је тај дан одржана у свечаној сали „Талија“ у граду на Дрини. На овакав начин смо чланству обезбедили присуство једном важном скупу у Региону, који је у потпуности у сагласности са циљевима и областима рада нашег Одбора, али и квалитетнију размену информација о сродним темама, међу актерима у региону.

Опширније...

Рециклажа текстила у Ужицу и Никшићу

Пројекат „Рециклажом текстила до одрживих решења“ са којим су УГ „Женски центар“ из Ужица и УГ „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља“ из Никшића, уз подршку РРА „Златибор“, конкурисали код ЕУ донатора, одобрен је за финансирање и почео је са реализацијом 11. априла 2014. године.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Започеле пилот акције у оквиру SHIPmEnTT пројекта

У оквиру имплементације SHIPmEnT projekta, Регионална развојна агенција Златибор организовала је у петак, 28. јуна 2019. године у Регионалној привредној комори Ужица, 1. радиноцу на тему значаја и примене права интелектулне својине у пословању. Радионица је део пилот акција и намењена је фирмама које послују у Златиборском округу, али и другим организацијама и институцијама које се баве подршком и пружањем различитих услуга за МСП сектор.
 

Тренутна посета

Имамо 188 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине