RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Oдабрано 20 особа за обуку у раду са рециклираним текстилом

У оквиру пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“ завршено је са спровођењем сета активности које су биле усмерене на селекцију кандидаткиња за учешће у даљим фазама пројекта. Након двомесечне предселекције, која се састојала из више различитих корака, одабрано је 20 особа које ће похађати једномесечни тренинг за рад са употребљеним текстилом и израду производа од истог. У првом кораку, направљена је база лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање - Филијале Ужице и то оних која одговарају категорији рањивог становништва са аспекта запошљавања: жене старије од 40 година, са нижом стручном спремом образовања и дужим стажом чекања на евиденцији незапослених лица. Приликом даље селекције посебна пажња је посвећивана другим аспектима рањивости, попут: степена инвалидности, припадности националним мањинама, статуса самохраних мајки итд.

Опширније...

Конференција о Партнерству у области биоенергије у Штутгарту

Регионална развојна агенција Златибор је добила Позив за учешће на иницијалној Конференцији поводом партнерства у области биоенергије између Baden-Virtenberga и Србије, која ће се одржати 09. септембра 2014. године у Штутгарту. Представник РРА Златибор ће бити део званичне српске делегације у посети Немачкој, у првој половини септембра. Овај догађај је наставак иницијативе, раније покренуте од стране министарства животне средине, климе и енергетике ове немачке покрајине.

Опширније...

Oкругли сто у Ариљу на тему Мини хидроелектрана

Општина Ариље је 12. августа 2014. године била домаћин Округлог стола „КОРИШЋЕЊЕ ВОДНИХ РЕСУРСА У ЕНЕРГЕТСКЕ СВРХЕ  – Мини хидроелектране у Златиборској области”, који је организован у простору Мотела „Млинарев сан“. Догађај је реализован у оквиру пројекта “Кампања јавног заговарање организација цивилног друштва за одрживо коришћење природних ресурса у Југозападној Србији” у оквиру ETNAR пројекта финансираног средствима Европске уније. Организатори догађаја су „Еколошко удружење Рзав“ из Ариља и Удружење „Пријатељи Бродарева“ из Пријепоља.

Опширније...

Заједнички пројектни тим заседао у Никшићу

Током четвртог месеца трајања пројекта, пројектни партнери су се састали у Никшићу, како би заједнички размотрили досадашње активности и договорили наредне. Био је ово трећи састанак ове врсте и његова реализација је још једном потврдила пожељност редовних састанака прекограничних партнера. Овом приликом је разговарано о изради заједничког инфо-лифлета, припреми описа послова за ангажовање консултантске куће за израду Студије о потенцијалима тржишта рециклираног текстила, као и организацији заједничког тренинга за менаџмент два удружења у циљу подизања њихових капацитета за тржишни наступ.

Опширније...

Почетна конференција пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“

У Скупштинској сали Града Ужица, у уторак 10. јуна, одржана је Почетна конференција пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, који партнерски реализују Удружења „Женски центар Ужице“ и „СОС телефон за жене и децу жртве насиља Никшић“,  две Националне службе за запошљавање – Филијала Ужице и Биро рада Никшић заједно са Регионалном развојном агенцијом Златибор из Ужица.

Опширније...

Консултацијска радионица са партнерима

У простору Хотела Зира, 03. јуна одржана је консултацијска радионица са партнерима у оквиру Програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се реализује кроз два модела подршке: технички (GIZ) и кредитни (KfW банка), у периоду март 2013 – децембар 2017. У реализацију Програма укључена је и РРА Златибор и то специфично у оквиру треће компоненте - Ефикасно коришћење дрвета за огрев у домаћинствима. За реализацију овог пројекта, као пилот региони, одабране су Златиборска и Јабланичка област, при чему су за контролне општине узети: Ужице, Бајина Башта, Лесковац и Власотинце.

Опширније...

Одабир кандидаткиња за спровођење обуке

Национална служба за запошљавање – филијала Ужице, континуирано спроводи сет активности везаних за предселекцију кандидаткиња за похађање једномесечне обуке за рад са отпадним текстилом и израду предмета од истог. У склопу тих активности, изанализирана је евиденција незапослених лица ове установе уз посебан осврт на неколико важних критеријума: жене као циљна група, нижи степен стручне спреме, дужи период на евиденцији незапослених лица, припадност некој од мањина, одређени степен инвалидности, самохране мајке, кориснице социјалне помоћи, жртве насиља и сл.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ У 2020. ГОДИНИ, КОЈИ ЈЕ ДЕО ПРОГРАМА "УСПОСТАВЉАЊЕ И ПРОМОЦИЈА УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - ФАЗА 2"

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у "Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије у 2020. години", који је саставни део програма „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на западном балкану – фаза 2“ (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2020. годину.

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и има за циљ развој пословања и смањење броја неуспешних привредних субјеката.

 

Избор из вести

Фонд за развој Републике Србије је донео одлуку о мировању обавеза (мораторијуму).

Обавештавају се сви корисници кредита који су у редовној отплати и којима ануитети доспевају у 2020. години, а који НЕ ЖЕЛЕ ДА КОРИСТЕ мировање доспелих обавеза, да изјаву о редовном обрачуну ануитета морају да доставе на мејл :  moratorijum@fondzarazvoj.rs, најкасније до 15.04.2020. године.

Корисницима кредита којима у периоду мировања ( до 30.09.2020. године) доспева последњи ануитет, а кредит је обезбеђен гаранцијом банке, доспеће последњег ануитета помера се на 31.12.2020. године, уколико корисници кредита обезбеде продужење рока важења гаранције до 31.01.2021. године. Нова гаранција или анекс постојеће гаранције са наведеним новим доспећем мора бити достављена Фонду најкасније 15 дана пре датума доспећа гаранције. У супротном, у случају неплаћања обавеза,  Фонд ће о доспећу, активирати постојећу гаранцију.

 

Тренутна посета

Имамо 537 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине