RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Почетна конференција пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“

У Скупштинској сали Града Ужица, у уторак 10. јуна, одржана је Почетна конференција пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, који партнерски реализују Удружења „Женски центар Ужице“ и „СОС телефон за жене и децу жртве насиља Никшић“,  две Националне службе за запошљавање – Филијала Ужице и Биро рада Никшић заједно са Регионалном развојном агенцијом Златибор из Ужица.

Опширније...

Консултацијска радионица са партнерима

У простору Хотела Зира, 03. јуна одржана је консултацијска радионица са партнерима у оквиру Програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се реализује кроз два модела подршке: технички (GIZ) и кредитни (KfW банка), у периоду март 2013 – децембар 2017. У реализацију Програма укључена је и РРА Златибор и то специфично у оквиру треће компоненте - Ефикасно коришћење дрвета за огрев у домаћинствима. За реализацију овог пројекта, као пилот региони, одабране су Златиборска и Јабланичка област, при чему су за контролне општине узети: Ужице, Бајина Башта, Лесковац и Власотинце.

Опширније...

Одабир кандидаткиња за спровођење обуке

Национална служба за запошљавање – филијала Ужице, континуирано спроводи сет активности везаних за предселекцију кандидаткиња за похађање једномесечне обуке за рад са отпадним текстилом и израду предмета од истог. У склопу тих активности, изанализирана је евиденција незапослених лица ове установе уз посебан осврт на неколико важних критеријума: жене као циљна група, нижи степен стручне спреме, дужи период на евиденцији незапослених лица, припадност некој од мањина, одређени степен инвалидности, самохране мајке, кориснице социјалне помоћи, жртве насиља и сл.

Опширније...

Састанак Пројектног тима у Никшићу

Након месец дана од почетка пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, Заједнички пројектни тим је одржао свој први састанак, 15. маја 2014. у просторијама Удружења „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља“ у Никшићу. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекат, са циљем разматрања различитих аспеката пројектних активности, почев од оних финансијско-административних до техничко-стручних.

Опширније...

Завршна презентација резултата примарне селекције у школама

У намери да се свим актерима пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ презентују резултати до којих се дошло током 15 месеци његове реализације, пројектни тим је 13. маја организовао састанак на ову тему, у просторијама Техничке школе у Ужицу. Састанку су присуствовали представници ужичких школа (директори и наставници биологије), укључених у реализацију пројекта; затим чланови градског већа Града Ужица, задужени за ресоре образовања и рада јавних предузећа; потом Школске управе, уз чију је подршку пројекат спроведен; као и Заједничког техничког секретаријата Програма Србија-Босна и Херцеговина, у оквиру кога је пројекат исфинансиран, али и партнерских организација које су пројекат реализовале - ЈКП Дубоко, Удружења наставника Опстанак и РРА Златибор.

Опширније...

Пројекат „Без дивљих депонија“ (Еxchange 4 програм)

Конкретни циљеви:
Успостављање ефикасне комуналне услуге и развијање комуналне инфраструктуре уз очување животне средине. Затворена градска депонија и реализована прва фаза санације и реанимације градске депоније „Окучје" у Бајиној Башти. Бољи однос заједнице према свом окружењу и увођење примарне селекције отпада. Образовање и развој свести о значају сортирања отпада. Израђен и усвојен локални план управљања отпадом.

Опширније...

Завршетак пројекта примарне селекције у школама

Реализацијом 14. састанка Пројектног тима из Ужица и екстерном мониторинг посетом, крајем априла месеца, формално је завршен пројекат „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“. Током 15 месеци трајања, спроведено је више различитих врста активности, међу којима се издвајају едукативне и оне техничког карактера. Едукативне су биле усмерене на ученике, запослене у школама и ширу локалну заједницу, док су техничке биле окренуте ка комуналним предузећима и самим школама у два града.

Опширније...

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 267 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине