RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Завршени конкурси

Конкурс Балканског фонда за локалне иницијативе – Активне заједнице

Институција која објављује конкурс: Балкански фонд за локалне иницијативе (BCIF)

Тема конкурса: Основни циљ BCIF-овог програма Активних заједница је унапређење и развој локалних заједница у Србији путем финансијске помоћи иницијативама, које показују укљученост грађана у решавање заједничких проблема у заједницама из којих долазе, на најбољи начин употребљавају локалне ресурсе и потенцијале и промовишу сарадњу са различитим секторима.

Опширније...

Суфинансирање програма/пројекта у области заштите и унапређења људских и мањинских права

Институција која објављује конкурс: Министарство за људска и мањинска права РС

Тема конкурса: Циљ конкурса је реализација програма/пројеката који ће допринети унапређењу стања људских и мањинских права у Републици Србији.

Опширније...

Подизање капацитета за унапређивање положаја Рома у РС

Институција која објављује конкурс: Министарство за људска и мањинска права РС

Тема конкурса: Циљ конкурса је реализација програма/пројеката који ће допринети унапређивању положаја Рома у Републици Србији.Предмет конкурса је суфинансирање програма/пројеката у циљу реализације Акционог плана за спровођење Стратегије за унапређивање положаја Рома у Републици Србији.

Опширније...

Позив за подношење предлога пројеката у области борбе против сексуалног и родно заснованог насиља

Институција која објављује конкурс: Министарство рада и социјалне политике РС, Управа за родну равноправност у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој, уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке

Тема конкурса: У оквиру овог конкурса финансираће се активности које за циљ имају унапређење и развој услуга за жртве сексуалног и родно заснованог насиља (СОС линије, услуге психо-социјалне подршке, правне помоћи, здравствене помоћи, обуке у инстутуцијама за запослене који директно пружају услуге жртвама СРЗН, интервентни мобилни тимови и слично).

Опширније...

Конкурс за удружења грађана за програм Успешни фандрејзинг

Институција која објављује конкурс: Балкански фонд за локалне иницијативе (BCIF) у партнерству са Институтом за одрживе заједнице (ISC), а уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID)

Тема конкурса: У оквиру програма Иницијатива јавног заговарања грађанског друштва у Србији, Балкански фонд за локалне иницијативе у партнерству са Институтом за одрживе заједнице, а уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој током 2011. и 2012. године спроводи програм Успешни фандрејзинг. Програм за циљ има подршку удружењима грађана у постизању одрживости кроз оријентисање на разноврсне изворе финансирања, истраживање нових начина прикупљања средстава у локалној заједници и подстицање корпоративне и индивидуалне филантропије.

Опширније...

Koнкурс за доделу подстицајних средстава за унапређење заштите потрошача у РС за 2011.

Институција која објављује конкурс: Министарство трговине и услуга

Тема конкурса : Јачање капацитета удружења и њихових савеза, а чија је област остваривања циљева заштита потрошача, кроз Регионална саветовалишта потрошача као подршка активностима Центра за заштиту потрошача у оквиру Одељења за заштиту потрошача Министарства трговине и услуга.
Предлог пројекта подноси се само за један регион и то тако да удружење или савез, подносилац предлога, има седиште у региону на који се пројекат односи.

Опширније...

Конкурс за реализацију програма подршке хуманитарним и друштвеним организацијама у 2011. години

Институција која објављује конкурс: град Ужице

Тема конкурса: Програм има за циљ обезбеђење одрживости услуга и активности које реализују организације грађанског друштва у следећим областима: социјална политика, развој локалне заједнице, очување традиционалних културних и историјских вредности, заштита животне средине, подршка алтернативним и традиционалним културним садржајем, превенција здравља и здравствена подршка.

Опширније...

Позив за учешће на пројекту „Процена капацитета и баријере примене биомасе и геотермалне енергије у Републици Србији“

Институција која објављује конкурс: Министарство животне средине и просторног планирања Републике Србије

Тема конкурса: У оквиру реализације пројекта "Процена капацитета и баријере примене биомасе и геотермалне енергије у Републици Србији", који финансира Република Чешка,· а имплементира Организација Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО), Министарство животне средине и просторног планирања у сарадњи са Министарством рударства и енергетике објавило је Позив за учешће малим и средњим предузећима (МСП)· на пројекту " Процена капацитета и баријере примене биомасе и геотермалне енергије у Републици Србији".

Опширније...

Конкурс за пројекте социјалног предузетништва

Институција која објављује конкурс: Catholic Relief Services – Представништво у Београду, уз подршку USAID-a

Тема конкурса: Конкурс је намењен пројектима социјалног предузетништва који ће кроз одрживеактивности социјалне економије, кроз социјалне задруге и друге видове организовањаудружења грађана а посебно организација особа са инвалидитетом:
• Запослити одређени број особа са инвалидитетом и тиме директнопобољшати њихов статус у локалној заједници.
• Креирати услуге и/или производи за особе са инвалидитетом и осталеграђане и грађанке у локалној заједници.

Опширније...

Фонд за локалну сарадњу

Институција која објављује конкурс: Амбасада Финске у Србији

Тема конкурса: Подршка пројектима невладиних организација усмерених на промоцију људских права (нпр. мањина или жена), заштиту животне средине и едукацију.

Опширније...

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 188 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси