RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Завршени конкурси

Конкурс фонда “Душко Јовановић” за најбољу истраживачку причу

Институција која објављује конкурс: Невладина организација ”Фондација Душко Јовановић”

Тема конкурса: Остварења у истраживачком новинарству, која су допринос сазнањима истине о важним чињеницама и токовима живота и рада и сузбијању аномалија и друштвених девијација у Црној Гори и свету.

Опширније...

Стипендије за новинаре

Институција која објављује конкурс: Institute for Human Science (IWM), The Milena Jesenská Fellowship program

Тема конкурса : Програм нуди новинарима из Европе одмор од својих свакодневних професионалних дужности који омогућава напредовање у истраживањима на тему сопственог избора. Стипендисти ће провести 3 месеца на IWM у Бечу.

Опширније...

Конкурс за суфинансирање издавања првих издања вредних дела из области домаће и преводне књижевности у 2011. години

Институција која објављује конкурс: Министарство културе РС, Сектор за савремено стваралаштво

Тема конкурса: Стручна комисиjа коjу ће образовати Министарство културе размотриће проjекте приспеле на Конкурс и донеће одлуку о избору проjеката за суфинансирање и то по следећим критериjумима:
•··· културни интерес за обjављивање предложеног дела
•··· врхунски књижевни квалитет
•··· квалитет превода за област преводног стваралаштва
•··· квалитет критичког приређивања предложеног дела
•··· оригиналност и значаj дела.

Опширније...

Конкурс за суфинансирање издавања првих издања капиталних дела коjа се обjављуjу на српском jезику у области културе у 2011. години

Институција која објављује конкурс: Министарство културе РС, Сектор за савремено стваралаштво

Тема конкурса: Под поjмом „капитално дело” подразумева се издавачки подухват (едициjа, енциклопедиjско издање, лексикографско издање, монографиjа, антологиjа) из следећих области:

 •··· уметност (историjа и теориjа уметности, уметничке монографиjе, студиjе, истраживања, прегледи свих уметничких дисциплина)
•··· хуманистичке и друштвене науке у области културе.

Опширније...

Конкурс за Проjекат превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2011. години

Тема конкурса: Циљ овог конкурса jесте обезбеђивање финансиjске подршке преводима на стране jезике у иностранству, дела српске књижевности коjа су обjавиле домаће професионалне издавачке куће.

Опширније...

Конкурс за подношење предлога пројеката у оквиру Фонда за иновације Института за одрживе заједнице

Институција која објављује конкурс: Институт за одрживе заједнице (ISC)

Тема конкурса: Институт за одрживе заједнице (ISC) спроводи седмогодишњи програм Иницијативе заговарања грађанског друштва (CSAI) којим подржава грађанско друштво у Србији у настојању да помогне грађанима да преузму одговорност и остваре свој утицај на заједницу у којој живе. Путем грантова, обуке и могућности умрежавања, овај програм помаже иницијативама грађана и организацијама грађанског друштва да делотворније изнесу своје приоритете, као и да координишу своје активности са државом и приватним сектором како би значајно побољшали квалитет живота људи. Овај програм је реализован уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Опширније...

Политика Европске уније у области руралног развоја

Институција која објављује конкурс: Београдска отворена школа и Канцеларија за европске интеграције Владе РС

Тема конкурса : Образовни програм „Политика Европске уније у области руралног развоја“ се изводи у оквиру пројекта „Јачање капацитета управе за приступање Србије Европској унији“, чији је циљ јачање капацитета регулаторних тела локалне, регионалне и државне управе Србије за успешно спровођење и примену практичних политика ЕУ у процесу европске интеграције. Програм ће се реализовати у два наврата, од 9. до 13. маја и од 6. до 10. јуна 2011. године, за 60 полазника. Након реализованог модула у Београду, за полазнике који буду испунили све обавезе предвиђене програмом, биће организована студијска посета институцијама ЕУ у Бриселу.

Опширније...

Kонкурс за суфинансирање објављивања књига из области књижевности, културе и уметности у 2011. години

Институција која објављује конкурс: Град Ужице

Тема конкурса: Град Ужице, у циљу унапређења издавачке делатности, развоја културе и уметности, кроз подршку ауторима дела из ових области, суфинансираће објављивање књига у 2011. години, у складу са одређеним критеријумима. Области из којих се може конкурисати су: роман, приповедачка проза, поезија, књижевност за децу, есејистика, драма, уметничке монографије, дела из историје уметности и дела из хуманистичких и друштвених наука.

Опширније...

EXCHANGE 3 - Други позив за подношење предлога пројеката за пакете подршке општинама

Институција која објављује конкурс: Стална конференција градова и општина (СКГО)

Тема конкурса : Стална конференција градова и општина у оквиру програма Еxchange 3, који је финансиран од стране Делегације Европске Уније у Републици Србији, расписује позив за подношење предлога пројеката за реализацију Пакета подршке општинама.
Пакети подршке општинама не представљају финансијску подршку, већ директну техничку подршку одабраним градовима/општинама у Кључним приоритетним областима.

Опширније...

Конкурс за откуп публикациjа обjављених 2010. године

Институција која објављује конкурс: Министарство културе РС

Тема конкурса: Министарство културе извршиће откуп одабраних наслова првих издања публикациjа на српском jезику обjављених у 2010. години, у штампаноj и/или електронскоj форми (CD/DVD издања) за мрежу jавних библиотека на териториjи Републике Србиjе.

Опширније...

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 325 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси