RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Студијска посета Немачкој

Регионална развојна агенција Златибор, са пројектним партнерима Градом Чачком и Регионалном агенцијом за екомски развој Шумадије и Поморавља, организовала је студијско путовање за доносиоце одлука на локалном нивоу, преставнике медија и стручњаке Мреже нулте емисије у СР Немачку у периоду 23 – 26. августа 2011. године. Студијска посета је део пројекта „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“ који Удружење Мрежа нулте емисије, спроводи уз финансијску подршку Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ-a).

Чланови српске делегације имали су прилику да посети покрајину Rhineland-Palatinate и упознају се са истакнутим примерима добре праксе у областима енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије као интегралних делова концепта циркуларне економије, који ова земља спроводи више година уназад. Међу путницима из Србије било је и шест учесника са територије Златиборске области (председници општина Бајина Башта и Пожега, помоћник председника општине Косјерић, в.д. директора Регионалне санитарне депоније Бањица из Нове Вароши и представници Агенције „Форма“ из Пожеге као медијска подршка).

Регионална развојна агенција Златибор је од самог почетка, октобра 2010. године, један од оснивача Мреже нулте емисије и активно учествује у ширењу мисије и идеје нулте емисије.

Домаћини и организатори стручног дела посете били су, пријатељи Мреже нулте емисије, са IfaS Института за примењено управљање материјалним токовима из Birkenfelda, док је координацију тродневне посете реализовала гђа Драгана Оберст из Технолошког центра за трансфер технологија у југоисточну Еропу, истовремено један од чланова Мреже у Србији и њен иницијатор.

Детаљну Агенду посете, као и списак учесника можете погледати овде.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 271 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Студијска посета Немачкој