RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Студијска посета Немачкој

Регионална развојна агенција Златибор, са пројектним партнерима Градом Чачком и Регионалном агенцијом за екомски развој Шумадије и Поморавља, организовала је студијско путовање за доносиоце одлука на локалном нивоу, преставнике медија и стручњаке Мреже нулте емисије у СР Немачку у периоду 23 – 26. августа 2011. године. Студијска посета је део пројекта „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“ који Удружење Мрежа нулте емисије, спроводи уз финансијску подршку Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ-a).

Чланови српске делегације имали су прилику да посети покрајину Rhineland-Palatinate и упознају се са истакнутим примерима добре праксе у областима енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије као интегралних делова концепта циркуларне економије, који ова земља спроводи више година уназад. Међу путницима из Србије било је и шест учесника са територије Златиборске области (председници општина Бајина Башта и Пожега, помоћник председника општине Косјерић, в.д. директора Регионалне санитарне депоније Бањица из Нове Вароши и представници Агенције „Форма“ из Пожеге као медијска подршка).

Регионална развојна агенција Златибор је од самог почетка, октобра 2010. године, један од оснивача Мреже нулте емисије и активно учествује у ширењу мисије и идеје нулте емисије.

Домаћини и организатори стручног дела посете били су, пријатељи Мреже нулте емисије, са IfaS Института за примењено управљање материјалним токовима из Birkenfelda, док је координацију тродневне посете реализовала гђа Драгана Оберст из Технолошког центра за трансфер технологија у југоисточну Еропу, истовремено један од чланова Мреже у Србији и њен иницијатор.

Детаљну Агенду посете, као и списак учесника можете погледати овде.

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 356 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Студијска посета Немачкој