RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Семинар „Концепт нулте емисије – едукација и промоција

У четвртак, 30. јуна 2011. године у Свечаној сали градске скупштине одржан је семинар за доносиоце одлука на нивоу локалне заједнице и медије, а у оквиру реализације пројекта „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“. Предавање је одржао др Michael Knaus, директор Одељења за међународну сарадњу IfaS Института из Биркенфилда, Савезна Република Немачка.

Семинар је имао за циљ упознавање и едукацију доносиоца одлука са идејом Нулте емисије, циљевима „Мреже нулте емисије“, као и упознавање са могућностима приступа стручној, техничкој и финансијској подршци која је усмерена ка спречавању ширења емисије штетних материја у животну средину у областима енергетике и управљања отпадом, отпадним водама и биомасом.

У реализацији пројекта учествују Удружење „Мрежа нулте емисије“ са својим оснивачима: Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ и градовима Крагујевац и Чачак. Пројекат је суфинансиран из средстава пројекта „Јачање локалне самоуправе у Србији“/ GIZ-SLS, Немачке организације за међународну сарадњу (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ Gmbh).

 

Прилог Регионалне телевизије Лав можете погледати на линку  http://www.youtube.com/watch?v=h2kOnN_AqyA

 

Презентације коришћене на семинару можете преузети овде:

GIZ Workshop Part 1

GIZ Workshop Part 2

GIZ Workshop Part 3

Презентација за новинаре

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 217 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Семинар „Концепт нулте емисије – едукација и промоција