RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Семинар „Концепт нулте емисије – едукација и промоција

У четвртак, 30. јуна 2011. године у Свечаној сали градске скупштине одржан је семинар за доносиоце одлука на нивоу локалне заједнице и медије, а у оквиру реализације пројекта „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“. Предавање је одржао др Michael Knaus, директор Одељења за међународну сарадњу IfaS Института из Биркенфилда, Савезна Република Немачка.

Семинар је имао за циљ упознавање и едукацију доносиоца одлука са идејом Нулте емисије, циљевима „Мреже нулте емисије“, као и упознавање са могућностима приступа стручној, техничкој и финансијској подршци која је усмерена ка спречавању ширења емисије штетних материја у животну средину у областима енергетике и управљања отпадом, отпадним водама и биомасом.

У реализацији пројекта учествују Удружење „Мрежа нулте емисије“ са својим оснивачима: Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ и градовима Крагујевац и Чачак. Пројекат је суфинансиран из средстава пројекта „Јачање локалне самоуправе у Србији“/ GIZ-SLS, Немачке организације за међународну сарадњу (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ Gmbh).

 

Прилог Регионалне телевизије Лав можете погледати на линку  http://www.youtube.com/watch?v=h2kOnN_AqyA

 

Презентације коришћене на семинару можете преузети овде:

GIZ Workshop Part 1

GIZ Workshop Part 2

GIZ Workshop Part 3

Презентација за новинаре

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 420 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Семинар „Концепт нулте емисије – едукација и промоција