RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Пројекат „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“

У простору РРА Златибор, 30. маја, одржан је иницијални састанак пројектног тима пројекта „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“ који је одобрен за финансирање од стране Немачког друштва за међународну сарадњу (GIZ) у износу од близу 22.000 €. Пројекат ће реализовати Удружење мрежа нулте емисије Србије и Мрежа нулте емисије Немачке, кроз низ активности усмерених на пренос европских искустава и примера добре праксе.

 

У првобитној фази пројекта, планирана је организација три једнодневна семинара за представнике јавног, приватног и цивилног сектора на теме: циркуларне економије, нулте емисије и управљања токовима материјала и то по следећем редоследу: град Крагујевац – 29.06.2011. град Ужице – 30.06.2011. град Чачак – 01.07.2011. Детаљна агенда скупа биће ускоро дефинисана и прослеђена учесницима.

РРА Златибор је један од три пројектна партнера са ове стране границе, поред градова Чачка и Крагујевца, док партнера из Немачке предводи Институт IfaS, Birkenfeld, покрајина Reinland Palatinate.

Иницијални састанак је послужио за дефинисање појединачних улога и задужења партнера, као и за прелиминарне договоре у вези активности у наредним фазама. Наредни састанак је заказан за 01. јул у Чачку, након семинара за представнике доносиоца одлука три сектора из локалних самоуправа Моравичког и Рашког округа.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 176 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Пројекат „Концепт нулте емисије – едукација и промоција“