RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ECO EXPO 2011. – сајам екологије и заштите животне средине

Први сајам под овим називом одржан је у простору Expo центра Београд, од 19. до 20. маја 2011. Главни циљ ове манифестације био је подизање свесности о заштити животне средине, као и указивање на проблематику са којом се сусрећу сви актери укључени у овај процес. Сајам је истовремено послужио као платформа за промоцију и размену професионалних искустава и знања из различитих подручја заштите животне средине: вода, ваздух, земља.

Представник РРА Златибор је присуствовао првог дана Сајма, на панел дискусијама под називом:

-    Зелена економија Србије 2020 – нова развојна шанса
-    Економски и енергетски потенцијали рециклажне индустрије Србије.

 

Била је то прилика за државне званичнике и предствнике међународних донатора (Европска унија и Америчка амбасада) да изнесу досадашња достигнућа и спроведене мере, најаве будуће кораке и укажу на највеће проблеме са којима се Србија суочава када је ова област у питању.

Представници међународних донатора су подвукли спремност за наставак подршке Србији у реализацији пројеката из сегмента животне средине, као и неопходност ових активности у даљим процесима европских интеграција Србије.

Представници ресорног министарства су представили динамику спровођења мера већ донете законске регулативе, као и план и програм будућег рада Министарства.

Сајам је организован од стране невладине организације „Зелена Еко планета“ из Београда, уз очекивање да прерасте у традиционални скуп посленика екологије и заштите животне средине.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 165 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине ECO EXPO 2011. – сајам екологије и заштите животне средине