RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ECO EXPO 2011. – сајам екологије и заштите животне средине

Први сајам под овим називом одржан је у простору Expo центра Београд, од 19. до 20. маја 2011. Главни циљ ове манифестације био је подизање свесности о заштити животне средине, као и указивање на проблематику са којом се сусрећу сви актери укључени у овај процес. Сајам је истовремено послужио као платформа за промоцију и размену професионалних искустава и знања из различитих подручја заштите животне средине: вода, ваздух, земља.

Представник РРА Златибор је присуствовао првог дана Сајма, на панел дискусијама под називом:

-    Зелена економија Србије 2020 – нова развојна шанса
-    Економски и енергетски потенцијали рециклажне индустрије Србије.

 

Била је то прилика за државне званичнике и предствнике међународних донатора (Европска унија и Америчка амбасада) да изнесу досадашња достигнућа и спроведене мере, најаве будуће кораке и укажу на највеће проблеме са којима се Србија суочава када је ова област у питању.

Представници међународних донатора су подвукли спремност за наставак подршке Србији у реализацији пројеката из сегмента животне средине, као и неопходност ових активности у даљим процесима европских интеграција Србије.

Представници ресорног министарства су представили динамику спровођења мера већ донете законске регулативе, као и план и програм будућег рада Министарства.

Сајам је организован од стране невладине организације „Зелена Еко планета“ из Београда, уз очекивање да прерасте у традиционални скуп посленика екологије и заштите животне средине.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 178 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине ECO EXPO 2011. – сајам екологије и заштите животне средине