RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Радионица „Наздравље!“

У оквиру пројекта „Припрема јавности у Србији за учешће на заштити вода“, који реализују Млади истраживачи Србије, 20. априла, у простору РРА Златибор, организована је радионица за учеснике из југозападне Србије, под називом „Наздравље! – Учешће јавности у заштити вода“. Била је то једна од 8 радионица, које имају за циљ јачање сарадње свих заинтересованих страна и развој капацитета организација у Србији, које се баве заштитом животне средине

и позив да се активно укључе у праћење доношења и примене законодавства ЕУ из области вода у Србији, са акцентом на Оквирну директиву о водама.

РРА Златибор је имала партнерску улогу у организацији скупа, одабиру и позивању учесника, као и профилисању сесија. 25 учесника скупа са територије Златиборске области и града Чачка и целодневни интерактивни рад показују изузетну заинтересованост и посвећеност посленика животне средине за ова, више него горућа и осетљива, питања која траже хитна решења.

На радионици је иницирано формирање Радне групе за заштиту вода Златиборске области, као радног тела Одбора за заштиту животне средине, који ће ускоро бити формиран у складу са одлуком Скупштине РРА. Циљ формирања радних тела овог типа јесте ефикаснија реализација стратешких докумената, превасходно регионалне стратегије, али и размена идеја, знања и искустава које појединачни актери поседују у специфичним областима. На овај начин се постижу синергетски ефекти, али и репрезентативност територије,  њених захтева и потреба. Иницијативу оваквог деловања покренула је РРА Златибор, која ће и координирати читав процес.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

БЕОГРАД, 21. мај 2020. године: Развојна агенција Србије (РАС) је расписала Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга, који се објављује у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Јавни позив је отворен до 3. јула 2020, укупан буџет износи 6.000.000,00 динара, а крајњих рок завршетка пројекта је 31. децембар 2020.

Циљ пројекта јесте да се привредним субјектима пружи сва могућа подршка за развој и даљи напредак, и да се смањи број привредних субјеката и задруга које неуспешно послују у Србији. 
 

Тренутна посета

Имамо 366 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Радионица „Наздравље!“