RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Радионица „Наздравље!“

У оквиру пројекта „Припрема јавности у Србији за учешће на заштити вода“, који реализују Млади истраживачи Србије, 20. априла, у простору РРА Златибор, организована је радионица за учеснике из југозападне Србије, под називом „Наздравље! – Учешће јавности у заштити вода“. Била је то једна од 8 радионица, које имају за циљ јачање сарадње свих заинтересованих страна и развој капацитета организација у Србији, које се баве заштитом животне средине

и позив да се активно укључе у праћење доношења и примене законодавства ЕУ из области вода у Србији, са акцентом на Оквирну директиву о водама.

РРА Златибор је имала партнерску улогу у организацији скупа, одабиру и позивању учесника, као и профилисању сесија. 25 учесника скупа са територије Златиборске области и града Чачка и целодневни интерактивни рад показују изузетну заинтересованост и посвећеност посленика животне средине за ова, више него горућа и осетљива, питања која траже хитна решења.

На радионици је иницирано формирање Радне групе за заштиту вода Златиборске области, као радног тела Одбора за заштиту животне средине, који ће ускоро бити формиран у складу са одлуком Скупштине РРА. Циљ формирања радних тела овог типа јесте ефикаснија реализација стратешких докумената, превасходно регионалне стратегије, али и размена идеја, знања и искустава које појединачни актери поседују у специфичним областима. На овај начин се постижу синергетски ефекти, али и репрезентативност територије,  њених захтева и потреба. Иницијативу оваквог деловања покренула је РРА Златибор, која ће и координирати читав процес.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 195 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Радионица „Наздравље!“