RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Радионица „Наздравље!“

У оквиру пројекта „Припрема јавности у Србији за учешће на заштити вода“, који реализују Млади истраживачи Србије, 20. априла, у простору РРА Златибор, организована је радионица за учеснике из југозападне Србије, под називом „Наздравље! – Учешће јавности у заштити вода“. Била је то једна од 8 радионица, које имају за циљ јачање сарадње свих заинтересованих страна и развој капацитета организација у Србији, које се баве заштитом животне средине

и позив да се активно укључе у праћење доношења и примене законодавства ЕУ из области вода у Србији, са акцентом на Оквирну директиву о водама.

РРА Златибор је имала партнерску улогу у организацији скупа, одабиру и позивању учесника, као и профилисању сесија. 25 учесника скупа са територије Златиборске области и града Чачка и целодневни интерактивни рад показују изузетну заинтересованост и посвећеност посленика животне средине за ова, више него горућа и осетљива, питања која траже хитна решења.

На радионици је иницирано формирање Радне групе за заштиту вода Златиборске области, као радног тела Одбора за заштиту животне средине, који ће ускоро бити формиран у складу са одлуком Скупштине РРА. Циљ формирања радних тела овог типа јесте ефикаснија реализација стратешких докумената, превасходно регионалне стратегије, али и размена идеја, знања и искустава које појединачни актери поседују у специфичним областима. На овај начин се постижу синергетски ефекти, али и репрезентативност територије,  њених захтева и потреба. Иницијативу оваквог деловања покренула је РРА Златибор, која ће и координирати читав процес.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 211 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Радионица „Наздравље!“