RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за избор жена – амбасадора женског предузетништва

Институција која објављује конкурс: Национална агенција за регионални развој

Тема конкурса: Циљ пројекта је да поспеши развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва Србије кроз подстицање и подршку предузетничког потенцијала и талената жена. Због тога ће се формирати Национална мрежа амбасадора женског предузетништва ·која ће имати задатак да промовише женско предузетништво и подстиче жене да постану предузетнице и започну сопствени посао.

Кандидати: Сврха јавног позива је избор десет амбасадорки, које су успешне и признате предузетнице, а чија ће улога бити подршка будућим предузетницама да изграде визију и самоувереност, како би успешно започеле и водиле сопствени бизнис.

Предности за жене амбасадоре:

  • могућност остваривања пословних контаката у ЕУ, сарадња са женама амбасадорима из ЕУ, препорука за пословање у ЕУ – у оквиру европске мреже, односно у земљи – у оквиру националне мреже
  • промоција сопственог привредног субјекта, кроз представљање мотивишуће личне приче о успеху, у електронским и штампаним медијима
  • могућност тренинга са циљем усавршавања комуникационих вештина
  • могућност утицаја на креирање политике развоја предузетништва, са посебним фокусом на мере за повећање учешћа жена у сектору МСП
  • дружење и умрежавање са женама које желе да отпочну свој посао као и са постојећим предузетницама
  • могућност директног доприноса популаризацији предузетништва, како код младих при избору занимања, тако и међу женама које бирају нови професионални пут услед губитка посла или постојања жеље за променом постојећег посла/личним и пословним напретком.

·Рок за пријаву: 14. 02. 2011.·

·Извор информације: Национална агенција за регионални развој. Више информација и потребну документацију можете преузети на: www.narr.gov.rs

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 285 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за избор жена – амбасадора женског предузетништва