RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Конкурс Балканског фонда за локалне иницијативе – Активне заједнице

Институција која објављује конкурс: Балкански фонд за локалне иницијативе (BCIF)

Тема конкурса: Основни циљ BCIF-овог програма Активних заједница је унапређење и развој локалних заједница у Србији путем финансијске помоћи иницијативама, које показују укљученост грађана у решавање заједничких проблема у заједницама из којих долазе, на најбољи начин употребљавају локалне ресурсе и потенцијале и промовишу сарадњу са различитим секторима.

Специфични циљеви програма су:

- подршка људима/организацијама да препознају потребе своје заједнице и да спремно и одговорно осмисле начине за решавање проблема;

- подстицање креативног и ефикасног начина решавања проблема са којима се заједнице у Србији суочавају;

- подстицање коришћења локалних ресурса у извођењу активности – знања и вештине људи, спремност да се уложи новац, роба, рад, време, идеје, добра воља, и искористе природни и друштвени потенцијали средине.

Кандидати: За овај програм могу конкурисати организације/групе из Србије, непрофитнoг карактера, основане у локалној заједници и којима управљају људи из те заједнице.
Није обавезно да ваша група буде регистрована да бисте могли конкурисати, јер BCIF подржава и неформалне групе грађана/ки.
Финансирање:
Максимални износ донације је 350.000,00 динара.

Рок за пријаву: 01. 03. 2011.

·Извор информација: Балкански фонд за локалне иницијативе (BCIF). Више информација и потребну документацију можете преузети на: http://www.bcif.orgОва адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ·

Избор из конкурса

Обуке запослених у јавном сектору за процену вредности јавне имовине

У оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", у понедељак и уторак, 24. и 25. фебруара 2020. године, у просторијама скупштинске сале општине Бајина Башта, биће организован први сет обука запослених у локалној самоуправи и јавним предузећима Бајине Баште за процену рачуноводствене вредности јавне имовине.

 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 249 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Конкурс Балканског фонда за локалне иницијативе – Активне заједнице