RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова у 2011. години

Институција која објављује конкурс: Национална служба за запошљавање

Тема конкурса: Јавни радови су мера активне политике запошљавања коју организује Национална служба за запошљавање, у циљу запошљавања, очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Јавни радови се могу спроводити у областима: 1. социјалних, хуманитарних, културних и других делатности; 2. одржавања и обнављања јавне инфраструктуре; 3. одржавања и заштите животне средине и природе;

 Приоритет у одобравању спровођења јавних радова имају послодавци који спроводе јавни рад у неразвијеним, најнеразвијенијим и девастираним општинама.
Кандидати:
Право учешћа у поступку спровођења јавних радова имају: органи територијалне аутономије и органи јединица локалне самоуправе; јавне установе и јавна предузећа; привредна друштва; предузетници; задруге; друштвене организације и удружења грађана.
Услови за конкурисање:
Послодавац који спроводи јавни рад запошљава лица са евиденције незапослених, чију је селекцију извршила Национална служба.

Право учешћа у поступку спровођења јавних радова имају: органи територијалне аутономије и органи јединице локалне самоуправе, јавне установе и јавна предузећа, привредна друштва, предузетници, ·задруге, ·друштвене организације, ·удружења грађана.

Уз пријаву (прописани образац) се доставља следећа документација:

-· мишљење локалног савета за запошљавање, или мишљење надлежног органа територијалне аутономије или локалне самоуправе о оправданости извођења јавног рада;

-· фотокопија решења надлежног органа о упису у регистар, уколико послодавац извођач јавног рада није регистрован у АПР;

-· фотографије места извођења јавног рада - за јавне радове који се спроводе у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе (максимално три фотографије за сваку локацију);

-· списак лица корисника услуга - за подносиоце јавних радова из области социјалних и хуманитарних делатности.
Трајање пројекта:
Максимална дужина трајања јавног рада је 6 месеци
Финансирање:
Средства намењена за спровођење јавних радова користе се за:

I. исплату нето зараде незапосленим лицима укљученим у јавне радове, у висини од:

- 17.600,00 динара увећане за износ припадајућих пореза и доприноса, за лица са I и II степеном стручне спреме;

- 18.000,00 динара увећане за износ припадајућих пореза и доприноса, за лица са III и IV степеном стручне спреме;

- 20.000,00 динара увећане за износ припадајућих пореза и доприноса, за лица са V и VI степеном стручне спреме;

- 22.000,00 динара увећане за износ припадајућих пореза и доприноса, за лица са VII степеном стручне спреме.

II. накнаду трошкова доласка и одласка са рада незапослених лица укључених у јавне радове, у висини до 1.500,00 динара по лицу за сваки месец ангажовања.

III. накнаду трошкова спровођења јавних радова по лицу за сваки месец ангажовања у висини од:

- 1.500,00 динара за спровођење јавних радова у области социјалних, хуманитарних, културних и других делатности;

- 3.500,00 динара за спровођење јавних радова у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе.

IV. Накнада трошкова организовања обуке

У зависности од врсте и сложености послова које обухвата јавни рад, за спровођење одређених јавних радова може се организовати обука у току трајања јавног рада, по интерном програму послодавца или програму образовне установе. Послодавац - извођач јавног рада може остварити накнаду за организовање обуке, у једнократном износу од 50.000 динара по јавном раду.

Рок за пријаву: 18.02.2011. године

Извор информације: Национална служба за запошљавање, додатне информације о програму се могу добити у позивном центру НСЗ на телефон: 0901 300 301, интернет страници www.nsz.gov.rs и у свим организационим јединицама НСЗ.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 269 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова у 2011. години