RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни конкурс за суфинансирање израде регионалног плана управљања отпадом

Институција која објављује позив:· Фонд за заштиту животне средине

Тема конкурса: предмет конкурса је јавно прикупљање пријава јединица локалне самоуправе ради остваривања права на непосредно учествовање Фонда за заштиту животне средине у суфинансирању израде Регионалног плана управљања отпадом.

Кандидати:· јединице· локалне самоуправе које испуњавају услове утврђене овим конкурсом. Више јединица локалне самоуправе које чине регион подносе заједничку пријаву, тј. пријаву подноси општина носилац пројекта у име свих осталих општина. Пријаве не могу подносити јединице· локалне самоуправе којима су раније додељена средства за израду Регионалног плана управљања отпадом.
Конкурсна документација:·
-···· попуњен и оверен образац Пријаве за суфинансирање пројекта
-···· попуњен и оверен образац Упитника за бодовање пројеката за конкурс код Фонда за заштиту животне средине
-···· комплетна документација која се односи на пројекат и критеријуме конкурса :
1.·· потписан међуопштински споразум о формирању региона за управљање отпадом на који су сагласност дале скупштине општина свих чланица региона
2.·· доказ о наменски издвојеним сопственим средствима за финансирање предмета конкурса (фотокопија локалних буџета) и осталим обезбеђеним средствима (кредити, међународне донације итд.)
3.·· доказ о расподели прихода остварених по основу накнада за загађење животне средине из чл. 85. Закона о заштити животне средине (за сваку општину чланицу региона посебно)
4.·· уговор са стратешким партнером о обављању делатности сакупљања и депоновања отпада (уколико јединица лoкалне самоуправе има закључен такав уговор).
Услови:· елиминациони услов је потписан међуопштински споразум о формирању региона за управљање отпадом на који су сагласност дале скупштине општина свих чланица региона. Услов за коришћење средстава Фонда јесте обезбеђење сразмерног дела сопствених средстава
Финансирање:Фонд ће по овом конкурсу доделити средства до укупног· износа од 20.000.000,00 динара. Средства Фонда додељују се у складу са бројем остварених бодова, који представљају проценат суфинансирања одобрених активности из пројектне пријаве (не узима се у обзир укупна вредност пројекта, већ само вредност одобрених активности), а највише до износа од 4.000.000,00 динара. Одобрена средства су бесповратна и доступна за коришћење у 2011. години.

Рок за пријаву: 31. децембар 2010. године
Пријаве се подносе на обрасцима „Пријава за суфинансирање пројекта“ и „Упитник за бодовање пројеката за конкурс код Фонда за заштиту животне средине“. Пријаве се обавезно подносе и у писменој и у електронској форми. Пријаве у писменој форми са конкурсном документацијом достављају се на адресу:
Фонд за заштиту животне средине
Немањина 22-26
Београд,
са назнаком: „Јавни конкурс за суфинансирање израде Регионалног плана управљања отпадом.“ - не отварати.Пријаве у електронској форми достављају се на адресе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и· Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели У одељку Subject навести: регионални план управљања отпадом.Све пријаве ће бити унете у СЛАП базу података инфраструктурних пројеката локалних самоуправа коју води Стална конференција градова и општина (СКГО) ради евидентирања.
Извор информације: Фонд за заштиту животне средине

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

9. Седница Радне групе за биомасу и енергетску ефикасност у Косјерићу

После извесног времена, Радна група за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области, заседала је по девети пут у региону. Овога пута, домаћин је била општина Косјерић и то по први пут од када функционише ово регионално тело.

 

Тренутна посета

Имамо 156 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни конкурс за суфинансирање израде регионалног плана управљања отпадом