RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни конкурс за суфинансирање пројеката санације депонија чврстог комуналног отпада и изградње трансфер станица

Институција која објављује позив:· Фонд за заштиту животне средине

Тема конкурса: предмет конкурса је јавно прикупљање пријава јединица локалне самоуправе ради остваривања права на непосредно учествовање Фонда за заштиту животне средине у суфинансирању пројеката санације депонија чврстог комуналног отпада и изградње трансфер станица. У оквиру пројеката санације депонија чврстог комуналног отпада Фонд ће суфинансирати следеће активности: ограђивање депоније, нивелисање постојећег отпада и радови на прекривању постојећег отпада, дренажни (ободни) канали-хидрограђевински радови, дегазација, рекултивација и озелењавање.

 

Какндидати:· јединице· локалне самоуправе које испуњавају услове утврђене овим конкурсом
Конкурсна документација:·
-······ попуњен и оверен образац Пријаве за суфинансирање пројекта
-······ попуњен и оверен образац Упитника за бодовање пројеката за конкурс код Фонда за заштиту животне средине
-······ комплетна документација која се односи на пројекат и критеријуме конкурса:
1.···· план управљања отпадом
2.···· важећи урбанистички план којим су дефинисана правила уређења и правила грађења, који обухвата локацију депоније/трансфер станице
3.···· ревидиран главни пројекат (фотокопија наслова, садржаја, предмера и предрачуна),
4.···· сагласност на пројекат санације (издаје Министарство животне средине и просторног планирања)5.···· решење о давању сагласности на студију о процени утицаја трансфер станице на животну средину или решење о неприступању изради студије о процени утицаја на животну средину (издаје надлежни орган)
6.···· одлука Скупштине општине о одређивању правног лица коме је поверено управљање пројектом
7.···· власнички лист (извод из катастра)
8.···· доказ о праву коришћења на земљишту на којем се планира изградња трансфер станице
9.···· доказ о наменски издвојеним сопственим средствима за финансирање предмета конкурса (фотокопија локалног буџета) и осталим обезбеђеним средствима (кредити, међународне донације итд.)
10.·· доказ о расподели прихода остварених по основу накнада за загађење животне средине из чл. 85. Закона о заштити животне средине
11.·· потврда Управе за трезор о кредитној способности општине
12.·· потврда ЈКП о проценту покривености становништва услугом сакупљања отпада
13.·· потврда Завода за запошљавање о просечним зарадама по запосленом и броју запослених на 1000 становника (www.stat.gov.rs)
14.·· уговор са стратешким партнером о обављању делатности сакупљања и депоновања отпада (уколико јединица локалне самоуправе има закључен такав уговор).

Напомена: Подносиоци пријаве дужни су да доставе одговарајући доказ за сваки бодовани критеријум. У случају недостављања документације критеријуми неће бити бодовани.
Финансирање: Фонд ће доделити средства до укупног износа од:- 200.000.000,00 динара за санације депонија- 200.000.000,00 динара за изградњу трансфер станица
Рок за пријаву: 31. децембар 2010. године
Пријаве се подносе на обрасцима „Пријава за суфинансирање пројекта“ и „Упитник за бодовање пројеката за конкурс код Фонда за заштиту животне средине“. Пријаве се обавезно подносе и у писменој и у електронској форми. Пријаве у писменој форми са документацијом о испуњавању услова достављају се на адресу:
Фонд за заштиту животне средине
Немањина 22-26, Београд
са назнаком: „Позив за јавно прикупљање пријава ради непосредног учествовања Фонда у суфинансирању пројеката санације депонија чврстог комуналног отпада/изградње трансфер станица.“ - не отварати. Пријаве у електронској форми достављају се на адресе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .У пољу· Subject нагласити на који тип пројекта се пријава односи (нпр: санација депоније). Све пријаве ће бити унете у СЛАП базу података инфраструктурних пројеката локалних самоуправа коју води Стална конференција градова и општина (СКГО) ради евидентирања.
Извор информације: Фонд за заштиту животне средине
Контакт:· Драган Васиљевић , тел: 011/ 21 69 368, 064/ 64 19 896).

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед проглашења ванредне ситуације која подразумева и забрану кретања на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине, одлаже се спровођење обука из области агротуризма у оквиру јавног позива Erasmus plus пројекта LANDS.

У току трајања ванредног стања заинтересовани полазници могу приступити свим материјалима са кусева на Моодле платформи: http://vpts.edu.rs/moodle/course/index.php?categoryid=8

Све даље активности на реализацији обука могу се спроводити путем платформе а заинтересовани се могу обратити на маил адресу danijela.jandric@rrazlatibor.rs.

Након престанка важења ванредног стања, заинтересовани корисници биће обавештени о даљем начину рада.

 

 

Тренутна посета

Имамо 221 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни конкурс за суфинансирање пројеката санације депонија чврстог комуналног отпада и изградње трансфер станица