RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за локалне самоуправе да се укључе у суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања у 2011. години

Институција која је објавила позив: Национална служба за запошљавање Републике Србије

Тема конкурса: Националним акционим планом запошљавања утврђени су циљеви политике запошљавања и приоритети који ће се реализовати у 2011. години, као и критеријуми за суфинансирање програма или мера активне политике запошљавања (АПЗ) предвиђених локалним акционим плановима, средствима из републичког буџета. Локална самоуправа, која у оквиру локалног акционог плана запошљавања обезбеђује минимум 51 одсто средстава потребних за финансирање одређеног програма или мере активне политике запошљавања, може поднети захтев за учешће у финансирању тог програма или мере. Јединицама локалне самоуправе, које према степену развијености припадају III и IV групи развијености, као и девастираним подручјима, може се одобрити захтев за суфинансирање и ако је у буџету локалне самоуправе обезбеђено мање од половине средстава потребних за реализацију програма или мера АПЗ. Локални акциони план запошљавања мора бити у сагласности са Националним акционим планом запошљавања за 2011. годину, односно са покрајинским акционим планом запошљавања.

Услови: за одобравање суфинансирања програма или мера АПЗ је да територијална аутономија, односно јединица локалне самоуправе, има:

 • формиран локални савет за запошљавање
 • донет локални акциони план запошљавања за 2011. годину
 • опредељена средства за финансирање одређеног програма или мера АПЗ
 • усклађене програме или мере АПЗ са приоритетима и циљевима локалног економског развоја и локалног тржишта рада Захтев за учешће у финансирању програма или мера активне политике запошљавања у 2011. години единица локалне самоуправе подноси Министарству економије и регионалног развоја, преко надлежне филијале Националне службе за запошљавање.

Приоритети: за суфинансирање програма или мера АПЗ у 2011. години имају јединице локалне самоуправе које:

 • према степену развијености припадају III и IV групи развијености, а посебно девастирана подручја (листа развијености јединица локалне самоуправе утврђена је Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2010. годину, „Службени гласник РС”, број 51/2010)
 • имају изразито неповољне показатеље на тржишту рада (висока стопа незапослености, ниска стопа запослености и активности)
 • предлажу програме или мере које имају већи обухват лица, а при томе обезбеђују одрживост·

Апликанти: локалне самоуправе
Финансирање: у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2011. годину, програми или мере АПЗ који се суфинансирају су:

 • програм приправника
 • обуке
 • субвенције за запошљавање, и то:
  - субвенције за самозапошљавање
  - субвенције послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима.
Рок за пријаву:31. децембар· 2010. године
Извор информација: Национална служба за запошљавање

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ У 2020. ГОДИНИ, КОЈИ ЈЕ ДЕО ПРОГРАМА "УСПОСТАВЉАЊЕ И ПРОМОЦИЈА УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - ФАЗА 2"

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у "Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије у 2020. години", који је саставни део програма „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на западном балкану – фаза 2“ (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2020. годину.

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и има за циљ развој пословања и смањење броја неуспешних привредних субјеката.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 331 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за локалне самоуправе да се укључе у суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања у 2011. години