RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју

Програм/пројекат: Социјална инклузија ИПА 2008
Институција која објављује конкурс: Делегација Европске уније у Републици Србији

Тема конкурса (циљеви/приоритети): у оквиру овог позива финансираће се пројекти који су усмерени на развој услуга за децу са сметњама у развоју и њихове породице и то путем:

  • промоције социјалне инклузије деце са сметњама у развоју пружањем услуга социјалне заштите
  • промоције улоге локалних самоуправа у обезбеђивању услуга заједнице
  • промоције ефикасне употребе ресурса удруживањем општина/градова· са другим стејкхолдерима укљученим у подршку рањивим групама

Кандидати: локалне самоуправе (градови и општине) са територије Републике Србије

Услови за конкурисање: апликанти морају наступити у конзорцијуму од најмање четири општине или града. Предност имају конзорцијуми у које су укључене општине које спадају у трећу и четврту групу развијености (Уредба Владе Србије од 26. јула 2010. године). Пројекти морају бити у складу са локалним стратегијама или акционим плановима локалних самоуправа, који су усвојени или су у процедури усвајања. Свака општина/град може имати једног или више партнера -· невладине организације или организације које се делимично или у потпуности финансирају из буџета (локалних или државног) и имају искуства у раду са децом ометеном у развоју (специјалне школе, центри за социјални рад...). Локална самоуправа може поднети максимално два предлога пројекта, од којих на само једном може бити водећи партнер. Набавка опреме и инфраструктурни радови су прихватљиви до износа од 15% укупног буџета пројекта.
Трајање пројекта: до 24 месеца·
Финансирање: укупан буџет· је 3.000.000,00 ЕУР, а износи бесповратних средстава крећу се у распону од минимално· 200.000,00 ЕУР· до максимално 400.000,00· ЕУР, уз обавезно финасијско учешће апликанта од најмање 15%

Рок за пријаву: крајњи рок за подношење предлога је 4. март 2011. године, до 15:00 часова по локалном времену. Предлоге пројеката доставити на адресу наведену у „Смерницама за подносиоце предлога пројеката“.
Извор информације: Делегација Европске Уније

Контакт:· питања се могу послати на е-mail адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ,· најкасније 21 дан пре истека рока за подношење пријаве, са јасном назнаком референце позива.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 289 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју