RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Семинар о саставу и количини комуналног отпада

У тренинг центру РРА Златибор, 08. марта 2011. Агенција за заштиту животне средине Републике Србије у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и GIZ пројектом Јачање локалне самоуправе, организовала је регионални семинар „Извештавање о саставу и количини комуналног отпада - обавеза јединица локалне самоуправе“ са циљем упознавања заинтeресованих страна са недавно усвојеним подзаконским актима из области управљања отпадом и обуке представника градова и општина у њиховој примени.

Асистенцију у организацији овог скупа за представнике локалних самоуправа са територије Златиборске области пружила је РРА Златибор, као незаобилазни партнер у процесима подизања управљачких капацитета кључних актера развоја Златиборске области.

Био је ово још један, у низу, регионалних семинара који су организовани у претходном периоду, а разлози због којих се овакве едукације спроводе јесу неадекватност извештаја који су Агенцији за ЗЖС достављани у претходном периоду од стране јединица локалних самоуправа и њихових органа, затим потреба за демистификацијом свих процедура овог процеса, као и презентација најновије законске регулативе која ову област ближе дефинише.

С обзиром на број полазника и интерактивност у раду, јасна је изузетна заинтересованост учесника изазвана актуелношћу теме и неопходношћу адекватне примене Законске регулативе на терену. Улога РРАЗ у будућем периоду, између осталог, биће обезбеђење адекватних информација својим оснивачима када је примена законске регулативе за одређена поља њиховог деловања у питању.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 250 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Семинар о саставу и количини комуналног отпада