RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Семинар о саставу и количини комуналног отпада

У тренинг центру РРА Златибор, 08. марта 2011. Агенција за заштиту животне средине Републике Србије у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и GIZ пројектом Јачање локалне самоуправе, организовала је регионални семинар „Извештавање о саставу и количини комуналног отпада - обавеза јединица локалне самоуправе“ са циљем упознавања заинтeресованих страна са недавно усвојеним подзаконским актима из области управљања отпадом и обуке представника градова и општина у њиховој примени.

Асистенцију у организацији овог скупа за представнике локалних самоуправа са територије Златиборске области пружила је РРА Златибор, као незаобилазни партнер у процесима подизања управљачких капацитета кључних актера развоја Златиборске области.

Био је ово још један, у низу, регионалних семинара који су организовани у претходном периоду, а разлози због којих се овакве едукације спроводе јесу неадекватност извештаја који су Агенцији за ЗЖС достављани у претходном периоду од стране јединица локалних самоуправа и њихових органа, затим потреба за демистификацијом свих процедура овог процеса, као и презентација најновије законске регулативе која ову област ближе дефинише.

С обзиром на број полазника и интерактивност у раду, јасна је изузетна заинтересованост учесника изазвана актуелношћу теме и неопходношћу адекватне примене Законске регулативе на терену. Улога РРАЗ у будућем периоду, између осталог, биће обезбеђење адекватних информација својим оснивачима када је примена законске регулативе за одређена поља њиховог деловања у питању.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 266 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Семинар о саставу и количини комуналног отпада