RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Едукација основаца у сегменту енергетске ефикасности

РРА Златибор је, у оквиру пројекта „Цивилни сектор активни партнер у одрживом урбаном развоју“, на коме је ангажована као сарадник, организовала и спровела едукацију основаца у школама „Нада Матић“ и „Слободан Секулић“ у Ужицу, на тему енергетске ефикасности.

Предавања је држао мр Раде Карамарковић из Регионалног центра за енергетску ефикасност, Краљево за ученике седмих и осмих разреда. На предавањима је представљена анализа топлотних губитака употребом термалне камере, као и могућности за смањење губитака.

 

У интерактивној комуникацији, ђацима је пренет основни ниво информација везаних за топлотне губитке и енеретску ефикасност, уопште.

Рад са децом школског узраста додатно доприноси променама у навикама и свести јавности о питањима која су од значаја за животну средину. Ученици поменутих школа су показали завидан ниво знања, али и значајан степен интересовања када је ова материја у питању.

Ово је једна од завршних активности пројекта који реализује конзорцијум три организације из југо-западне Србије, Асоцијација за развој ибарске долине „IDA“ из Краљева, Фонд за заштиту птица грабљиваца „Белоглави суп“ из Нове Вароши и Удружење грађана покрет за одрживи развој „Одраз“ из Краљева, а у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ из Ужица. Пројекат се реализује уз подршку програма SECTOR који спроводи Регионални центар за животну средину (REC), а финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

9. Седница Радне групе за биомасу и енергетску ефикасност у Косјерићу

После извесног времена, Радна група за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области, заседала је по девети пут у региону. Овога пута, домаћин је била општина Косјерић и то по први пут од када функционише ово регионално тело.

 

Тренутна посета

Имамо 215 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Едукација основаца у сегменту енергетске ефикасности