RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Едукација основаца у сегменту енергетске ефикасности

РРА Златибор је, у оквиру пројекта „Цивилни сектор активни партнер у одрживом урбаном развоју“, на коме је ангажована као сарадник, организовала и спровела едукацију основаца у школама „Нада Матић“ и „Слободан Секулић“ у Ужицу, на тему енергетске ефикасности.

Предавања је држао мр Раде Карамарковић из Регионалног центра за енергетску ефикасност, Краљево за ученике седмих и осмих разреда. На предавањима је представљена анализа топлотних губитака употребом термалне камере, као и могућности за смањење губитака.

 

У интерактивној комуникацији, ђацима је пренет основни ниво информација везаних за топлотне губитке и енеретску ефикасност, уопште.

Рад са децом школског узраста додатно доприноси променама у навикама и свести јавности о питањима која су од значаја за животну средину. Ученици поменутих школа су показали завидан ниво знања, али и значајан степен интересовања када је ова материја у питању.

Ово је једна од завршних активности пројекта који реализује конзорцијум три организације из југо-западне Србије, Асоцијација за развој ибарске долине „IDA“ из Краљева, Фонд за заштиту птица грабљиваца „Белоглави суп“ из Нове Вароши и Удружење грађана покрет за одрживи развој „Одраз“ из Краљева, а у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ из Ужица. Пројекат се реализује уз подршку програма SECTOR који спроводи Регионални центар за животну средину (REC), а финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 227 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Едукација основаца у сегменту енергетске ефикасности