RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Едукација основаца у сегменту енергетске ефикасности

РРА Златибор је, у оквиру пројекта „Цивилни сектор активни партнер у одрживом урбаном развоју“, на коме је ангажована као сарадник, организовала и спровела едукацију основаца у школама „Нада Матић“ и „Слободан Секулић“ у Ужицу, на тему енергетске ефикасности.

Предавања је држао мр Раде Карамарковић из Регионалног центра за енергетску ефикасност, Краљево за ученике седмих и осмих разреда. На предавањима је представљена анализа топлотних губитака употребом термалне камере, као и могућности за смањење губитака.

 

У интерактивној комуникацији, ђацима је пренет основни ниво информација везаних за топлотне губитке и енеретску ефикасност, уопште.

Рад са децом школског узраста додатно доприноси променама у навикама и свести јавности о питањима која су од значаја за животну средину. Ученици поменутих школа су показали завидан ниво знања, али и значајан степен интересовања када је ова материја у питању.

Ово је једна од завршних активности пројекта који реализује конзорцијум три организације из југо-западне Србије, Асоцијација за развој ибарске долине „IDA“ из Краљева, Фонд за заштиту птица грабљиваца „Белоглави суп“ из Нове Вароши и Удружење грађана покрет за одрживи развој „Одраз“ из Краљева, а у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ из Ужица. Пројекат се реализује уз подршку програма SECTOR који спроводи Регионални центар за животну средину (REC), а финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 193 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Едукација основаца у сегменту енергетске ефикасности