RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

„Недеља циркуларне економије“ – Биркенфелд, Немачка

Од 28. новембра до 3. децембра 2010. Године, делегација из Србије, коју су чинили представници локалних самоуправа Чачка, Крагујевца, Жабља и Димитровграда, као и представници регионалних развојних агенција Златиборске области и области Шумадије и Поморавља, посетили су Покрајину Rheinland-Palatinate у Савезној Републици Немачкој, са циљем учешћа на Конференцији и пратећим садржајима под називом „Недеља циркуларне економије“.

 

Овај годишњи скуп се традиционално одржава на IfaS Институту у Биркенфелду, са циљем промоције концепта циркуларне економије и нулте емисије и промовисања примера добре праксе из света, у коришћењу и примени овог концепта. На Конференцији су учешће узели и представници: Аргентине, Бангладеша, Бразила, Гане, Египта, Марока, Турске и Чилеа.

Обилазећи најразличитије локације, попут постројења за пречишћавање отпадних вода, постројења за селекцију и третман отпада, био-гас постројења, ветро-паркова, био-соларних кућа, соларних колектора и сл. учесници су имали прилику да се упознају са свим видовима искоришћења алтернативних извора енергије, као и да сазнају мноштво стручно-техничких појединости везаних за технологију која се користи у те намене.

С обзиром да су учесници скупа из Србије, истовремено и чланови Мреже нулте емисије, била је ово одлична прилика да се и питања о функционисању Мреже у 2011. години додатно размотре и продискутују. Прве активности у вези са промоцијом Мреже, реализоване су већ на самој Конференцији пред широким и стручним аудиторијумом, али и кроз неформалне контакте који су уследили.·

Учешће представника РРА „Златибор“ на овом студијском путовању, допринеће потпунијем сагледавању проблематике заштите животне средине, којом се Агенција интензивно бави одређено време, као и ширењу примера добре праксе на територији Златиборске области.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

OBAVEŠTENJE

Poštovani klijenti i saradnici,

Usled novonastale situacije u Srbiji i imajući u vidu proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije i vanrednog stanja u zemlji, RRA "Zlatibor" d.o.o. uvodi mere predostrožnosti te odlaže sve planirane aktivnosti vezane za održavanje skupova, radionica, promocija, sastanaka i drugih vidova okupljanja.

Zaposleni u Agenciji će nastaviti da pružaju informacije i podršku svim zainteresovanima putem elektronske pošte.

Kontakt mail: office@rrazlatibor.rs,

Kontakt osobe:
Violeta Marković
mail:violeta.markovic@rrazlatibor.rs,
tel: 065 8230651
Ana Stefanović
ana.stefanovic@rrazlatibor.rs
tel: 065 9230859

 

Тренутна посета

Имамо 320 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине „Недеља циркуларне економије“ – Биркенфелд, Немачка