RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Обука „РАЗВОЈ ЛАНАЦА ВРЕДНОСТИ У ТУРИЗМУ И АГРОБИЗНИС СЕКТОРУ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА И УЛАЗАК МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА НА РЕГИОНАЛНО ТРЖИШТЕ“

Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у оквиру SWG ЕУ Пројекта "Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја" организује обуку „РАЗВОЈ ЛАНАЦА ВРЕДНОСТИ У ТУРИЗМУ И АГРОБИЗНИС СЕКТОРУ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА И УЛАЗАК МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА НА РЕГИОНАЛНО ТРЖИШТЕ“.

Циљ обуке: Пружити представницима заинтересованих страна прекограничних региона теоријска знања, практична искуства и алате за повећање конкурентности и укључивање у регионална тржишта.
Теме:
•    Теоријски концепт развоја ланца вредности и његова примена у унапређењу сарадње између локалних заинтересованих страна у сектору туризма и производње локалних производа.
•    Шта локалне заинтересоване стране у секторима туризма и агробизниса могу да ураде како би повећали конкурентност сектора и њихово укључивање у ланце вредности и локална/регионална/национална/међународна тржишта? Примери и искуства из прекограничног подручја Дрина Тара - пројекти прекограничне сарадње (Развој типични производа у БиХ и Србији) модели брендирања производа (жиг гаранције квалитета Планински доручак), регионалне манифестације (пример Удружења сомелијера Златиборског округа), међународне организације (SLOW FOOD).
•    Мапирање ланаца вредности у туризму и агробизнису у прекограничном подручју, креирање акционог плана и разрада 2 приоритетне акције - Како идентификовати кључне актере у ланцу вредности, њихове слабости и могућности, узроке слабости и како креирати приоритетне корективне акције за одабране ланце вредности

Прва обука ће се одржати у периоду од 16.-18. априла 2018.године у Хотелу „Палисад“, Златибор. Обуку ће водити тренери из Регионалне развојне агенције „Златибор“, Ужице, Србија и Сабина Рамовић, власница Туристичке агенције „Рамс“, Бијело Поље, Црна Гора и намењена је представницима бизнис сектора и цивилног сектора (бизнис оријентисани) из прекограничног региона “Дрина-Тара".

Друга обука ће се одржати у периоду од 19.-21. априла 2018.године у Центру за културу “Вук Караџић”, Тршић, Лозница, Србија. Обуку ће водити тренери из Регионалне развојне агенције „Златибор“, Ужице, Србија и Зоран Гачић, ПГР “Гачића магаза”, Богатић, Србија и намењена је представницима бизнис сектора и цивилног сектора (бизнис оријентисани) из прекограничног региона “Дрина-Сава".

Обуке ће бити организоване на партиципативном приступу, кроз дискусије и рад у групама.

Агенда Златибор

Агенда Лозница

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће у финансирању програма обуке за потребе послодавца за запосленог

Институција која расписује конкурс: Национална служба за запошљавање

Рок за предају документације: 30-11-2018

Тема: Запосленост
 

Избор из вести

Расписивање јавних позива/конкурса Националне службе за запошљавање

Национална служба за запошљавање расписује сутра, 14. фебруара 2018. године, јавне позиве/конкурсе, у циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања предвиђених Програмом рада за 2018. годину.

 

Тренутна посета

Имамо 214 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести Обука „РАЗВОЈ ЛАНАЦА ВРЕДНОСТИ У ТУРИЗМУ И АГРОБИЗНИС СЕКТОРУ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА И УЛАЗАК МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА НА РЕГИОНАЛНО ТРЖИШТЕ“