RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПРВИ САСТАНАК ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ eMEETS

Почетни састанак партнерских организација које учествују у имплементацији пројекта eMEETS који кофинансира ЕУ у оквиру Еразмус + програма, Унапређење омладинског предузетништва  у туризму у Републици Србији и Црној Гори, одржан је у 01. марта 2018. године у Беранама.  Организатор састанка била је Регионална развојна агенција Бјеласица, Комови, Проклетије која је водећи партнер и координатор пројекта.

У пројекту учествује 7 институција/организација из 5 држава: Црне Горе, Србије, Словеније, Немачке и Шпаније.

На иницијалном састанку пројектних партнера договорени су даљи кораци  и динамика имплементације пројекта. У наредном периоду активности на пројекту ће бити усмерене на оснаживање младих из Златиборског округа, севера и југа Црне Горе за предузимање активности које јачају могућност њиховог запошљавања и самозапошљавања у области туризма. На основу процедура и критеријума за селекцију учесника за одабране кандидате ће бити организован сет адекватних едукација и две посете примерима добре праксе у Шпанији и Немачкој.

У току пројекта ће се развити мобилна апликација као алатка за континуирано стицање нових знања и вештина како у пројекат укључених студената и средњошколаца, тако и свих заинтересованих за континуирано неформално образовање у области туризма и повезних сектора.

Поред Регионалне развојне агенције Златибор која је задужена за селекцију кандидата из Златиборског округа и партнера из Регионалне развојне агенције Бјеласица, Комови, Проклетије који врше селекцију кандидата у Црног Гори, у имплементацији пројекта учествују још и ГЕА колеџ из Словеније, The Steinbeis innovation gGmbH- Innovation Centre''European projects'' из Штутгарта, ГЕМС- НВО из Малаге, општина Будва и Институт за модерне технологије из Подгорице који ће с обзиром на искуство и досадашње иницијативе усмерене ка развијању пословних идеја, увести ученике у процес предузетничког учења и омогућити им стицање вештина које не добијају у формалном образовању.

Избор из конкурса

Конкурс за суфинансирање мобилности уметника

Институција која расписује конкурс: Министарство културе и информисања

Рок за предају документације: 30-04-2018

Тема: Култура
 

Избор из вести

Започела имплементација пројекта LANDS

Почетни састанак  партнерских организација које учествују у имплементацији пројекта LANDS – Next Destination Balkans: Agritourism Landscapes Development, одржан је у Прокупљу 8. децембра 2018. године. Домаћин састанка била је Висока пољопривредно-прехрамбена школа струковних студија из Прокупља која је и коодинатор читавог пројекта. У пројекту учествује укупно 15 институција/организација из 6 земаља: Србије, БиХ, Словачке, Словеније, Румуније и Грчке.


На иницијалном састанку пројектних партнера договорени су даљи кораци  и динамика имплементације пројекта. У наредном периоду, учесници у пројекту ће радити на развоју и акредитацији професионалних курсева у области агротуризма са циљем да унапреде знања и капацитете академских и осталих пројектних партнера. Модернизацијом и унапредјењем квалитета наставе као и кроз активности умрежавања, корисници пројекта- високошколске институције из Србије и Босне и Херцеговине ће остварити дугорочну сарадњу и са осталим актерима у области агротуризма, која отвара нове могућности за даље повезивање оних креирају знања са крајњим корисницима у руралним подручјима.

Поред Регионалне развојне агенције Златибор, у имплементацији пројекта учествују још 3 регионалне развојне агенције: РРА Југ из Ниша, СЕРДА из Сарајева и РЕДАХ из Мостара, које ће с обзиром на искуство и досадашње иницијативе усмерене ка руралном развоју  дати допринос у успостављању сарадње са пружаоцима услуга у руралном туризму и система континуиране едукације пружалаца услуга, као И ширењу мреже едукатора о овој области.

 

 

Тренутна посета

Имамо 176 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести ПРВИ САСТАНАК ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ eMEETS