RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом

Институција која расписује конкурс: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Рок за предају документације: 16-12-2016

Тема: Људска права


Износ гранта: нема података.

Круг апликаната: удружења.

Резиме:
Предмет овог конкурса је финансирање или учешће у финансирању програмских активности савеза удружења особа са инвалидитетом на републичком или покрајинском нивоу који активности реализују непосредно или кроз рад локалних удружења у свом систему, са циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом.

У оквиру овог конкурса обезбеђује се финансирање или учешће у финансирању спровођења активности које за циљ имају побољшање положаја особа са инвалидитетом остваривањем:
- приступачности информација отклањањем комуникацијских баријера,
- партиципације уклањањем препрека у правцу пуног учешћа у друштву особа са инвалидитетом реализацијом стимулативних и инклузивних програма и сервиса и
- једнакости кроз подизање нивоа свести заједнице и обезбеђења равноправности особа са инвалидитетом.

Линкови: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Започеле пилот акције у оквиру SHIPmEnTT пројекта

У оквиру имплементације SHIPmEnT projekta, Регионална развојна агенција Златибор организовала је у петак, 28. јуна 2019. године у Регионалној привредној комори Ужица, 1. радиноцу на тему значаја и примене права интелектулне својине у пословању. Радионица је део пилот акција и намењена је фирмама које послују у Златиборском округу, али и другим организацијама и институцијама које се баве подршком и пружањем различитих услуга за МСП сектор.
 

Тренутна посета

Имамо 216 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом