RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Подршка локалним механизмима родне равноправности

Институција која расписује конкурс: Европски ПРОГРЕС

Рок за предају документације: 10-10-2016

Тема: Јавни сектор, Људска права


Износ гранта: 1.500 - 3.000 евра.

Круг апликаната: 34 локалне самоуправе које учествују у Програму Европски ПРОГРЕС.

Резиме:
Европски ПРОГРЕС је објавио позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма „Подршка локалним механизмима родне равноправности“.

Циљ овог процеса је помоћ локалним механизмима родне равноправности да додатно афирмишу своју улогу у оквиру локалних самоуправа кроз припрему и реализацију релевантних активности у области родне равноправности, којима ће унапредити и истаћи родну равноправност у локалним заједницама и локалним самоуправама.

Овај Позив за предлоге пројеката односи се на неку од следећих тема у области родне равноправности:
- Унапређење и побољшање положаја жена у одређеним областима, дефинисаним у Локалном акционом плану за родну равноправност (ЛАП), као што су образовање, пољопривреда, спорт, учешће жена у одлучивању, економско оснаживање жена и слично
- Спровођење активности из локалних акционих планова за родну равноправност који имају за циљ јачање и развој капацитета ММР
- Промоција Европске повеље о равноправности жена и мушкараца на локалном нивоу
- Увођење родно одговорног буџетирања.

 

Линкови: Европски ПРОГРЕС

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ДИГИТАЛНОЈ ТРАНСФОРМАЦИЈИ ММСП

Развојна агенција Србије расписује Јавни позив у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину и Меморандумом о разумевању о спровођењу Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП за 2019. годину закљученим са Немачком организацијом за међународну сарадњу (даље: GIZ).

Циљ Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП је да се створи јасна инфраструктура за подршку ММСП у процесу дигиталне трансформације.

Овај процес захтева стратешки приступ, како у анализи постојећег стања, тако и у планирању будућих пословних активности. Један од кључних предуслова за успех и постизање пуног ефекта дигиталне трансформације је увођење нових пословних модела и принципа пословања заснованих на доступним дигиталним алатима.
 

Избор из вести

„На клик до купца“ 25. септембра у златиборском крају

Прва јесења бесплатна едукација „На клик до купца“ заказана је за 25. септембар, а град домаћин је Ужице. Едукацију организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Златибор, а одржаће се у сали Регионалне коморе Ужице, улица Димитрија Туцовића 52, зграда Града Ужице. Програм едукације почиње у 10 часова. Едукација је бесплатна, али су пријаве путем адресе е-поште office@rrazlatibor.rs због ограниченог броја места обавезне.

 

Тренутна посета

Имамо 164 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Подршка локалним механизмима родне равноправности