RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Подршка локалним механизмима родне равноправности

Институција која расписује конкурс: Европски ПРОГРЕС

Рок за предају документације: 10-10-2016

Тема: Јавни сектор, Људска права


Износ гранта: 1.500 - 3.000 евра.

Круг апликаната: 34 локалне самоуправе које учествују у Програму Европски ПРОГРЕС.

Резиме:
Европски ПРОГРЕС је објавио позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма „Подршка локалним механизмима родне равноправности“.

Циљ овог процеса је помоћ локалним механизмима родне равноправности да додатно афирмишу своју улогу у оквиру локалних самоуправа кроз припрему и реализацију релевантних активности у области родне равноправности, којима ће унапредити и истаћи родну равноправност у локалним заједницама и локалним самоуправама.

Овај Позив за предлоге пројеката односи се на неку од следећих тема у области родне равноправности:
- Унапређење и побољшање положаја жена у одређеним областима, дефинисаним у Локалном акционом плану за родну равноправност (ЛАП), као што су образовање, пољопривреда, спорт, учешће жена у одлучивању, економско оснаживање жена и слично
- Спровођење активности из локалних акционих планова за родну равноправност који имају за циљ јачање и развој капацитета ММР
- Промоција Европске повеље о равноправности жена и мушкараца на локалном нивоу
- Увођење родно одговорног буџетирања.

 

Линкови: Европски ПРОГРЕС

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 340 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Подршка локалним механизмима родне равноправности