RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Мултилатерална научно-технолошка сарадња у Дунавском региону

Институција која расписује конкурс: Европска Унија

Рок за предају документације: 30-09-2016

Тема: Наука

 

Износ гранта: 6.000 - 7.500 евра.

 

Круг апликаната: истраживачи

Резиме:
Аустрија, Чешка, Србија и Словачка удружују снаге да подрже прекограничну мултилатералну сарадњу у Дунавском региону.

Циљеви позива су:
• Да допринесе научном напретку у горе наведеним земљама финансирањем мобилности истраживача у оквиру заједничких истраживачких пројеката;
• Да допринесе развоју истраживачких капацитета у региону;
• До подржава напредак прекограничне истраживачке сарадње; и
• Да пружа прилику младим/женским истраживачима у горе наведеним земљама да сарађују у међународном окружењу и да развију своје научне каријере.

Линкови: Danube Region Strategy

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 242 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Мултилатерална научно-технолошка сарадња у Дунавском региону