RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе

Институција која расписује конкурс: УНДП

Рок за предају документације: 01-08-2016

Тема: Избеглице

 

Износ гранта: нема података.

 

Круг апликаната: организације грађанског друштва (ОЦД), медије, омладинске организације, канцеларије за младе.

Резиме:
Програм Уједињених нација за развој, у оквиру пројекта “Развој виталности општина кроз превазилажење мигранске кризе” који финансира Влада Јапана, расписује конкурс за организације грађанског друштва, локалне медије и канцеларије за младе у Србији.

Пројекат „Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе“ који је финансирала Влада Јапана спроводи се у циљу смањења верске, расне и етничке нетрпељивости према мигрантима као и упозорење на појачан радикализам на локалном нивоу. Пројекат има у плану то да оствари кроз информисање грађана и укључивање организација грађанског друштва у процесе едукације и оснаживања заједница.

Неповратна новчана средства (грантови) биће додељена организацијама грађанског друштва (ОЦД), медијима, омладинским организацијама, канцеларијама за младе у циљу подизања нивоа свести о људским правима миграната, жена, деце, али и рањиве популације у локалним заједницама. Јачањем друштвене кохезије у локалним срединама и стварањем стабилних заједница остварује се потенцијал за лакше прихватање миграната, али и смањење свих оних проблема и страхова које су грађани навели да их оптерећују. Спровођењем пројектних активности поред промоције људских права и универзалних вредности унапредиће се капацитети општина/градова на тај начин створити се стабилна база за отпорнију инфраструктуру у случају нових криза.

Линкови: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 264 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе