RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе

Институција која расписује конкурс: УНДП

Рок за предају документације: 01-08-2016

Тема: Избеглице

 

Износ гранта: нема података.

 

Круг апликаната: организације грађанског друштва (ОЦД), медије, омладинске организације, канцеларије за младе.

Резиме:
Програм Уједињених нација за развој, у оквиру пројекта “Развој виталности општина кроз превазилажење мигранске кризе” који финансира Влада Јапана, расписује конкурс за организације грађанског друштва, локалне медије и канцеларије за младе у Србији.

Пројекат „Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе“ који је финансирала Влада Јапана спроводи се у циљу смањења верске, расне и етничке нетрпељивости према мигрантима као и упозорење на појачан радикализам на локалном нивоу. Пројекат има у плану то да оствари кроз информисање грађана и укључивање организација грађанског друштва у процесе едукације и оснаживања заједница.

Неповратна новчана средства (грантови) биће додељена организацијама грађанског друштва (ОЦД), медијима, омладинским организацијама, канцеларијама за младе у циљу подизања нивоа свести о људским правима миграната, жена, деце, али и рањиве популације у локалним заједницама. Јачањем друштвене кохезије у локалним срединама и стварањем стабилних заједница остварује се потенцијал за лакше прихватање миграната, али и смањење свих оних проблема и страхова које су грађани навели да их оптерећују. Спровођењем пројектних активности поред промоције људских права и универзалних вредности унапредиће се капацитети општина/градова на тај начин створити се стабилна база за отпорнију инфраструктуру у случају нових криза.

Линкови: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 240 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе