RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе

Институција која расписује конкурс: УНДП

Рок за предају документације: 01-08-2016

Тема: Избеглице

 

Износ гранта: нема података.

 

Круг апликаната: организације грађанског друштва (ОЦД), медије, омладинске организације, канцеларије за младе.

Резиме:
Програм Уједињених нација за развој, у оквиру пројекта “Развој виталности општина кроз превазилажење мигранске кризе” који финансира Влада Јапана, расписује конкурс за организације грађанског друштва, локалне медије и канцеларије за младе у Србији.

Пројекат „Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе“ који је финансирала Влада Јапана спроводи се у циљу смањења верске, расне и етничке нетрпељивости према мигрантима као и упозорење на појачан радикализам на локалном нивоу. Пројекат има у плану то да оствари кроз информисање грађана и укључивање организација грађанског друштва у процесе едукације и оснаживања заједница.

Неповратна новчана средства (грантови) биће додељена организацијама грађанског друштва (ОЦД), медијима, омладинским организацијама, канцеларијама за младе у циљу подизања нивоа свести о људским правима миграната, жена, деце, али и рањиве популације у локалним заједницама. Јачањем друштвене кохезије у локалним срединама и стварањем стабилних заједница остварује се потенцијал за лакше прихватање миграната, али и смањење свих оних проблема и страхова које су грађани навели да их оптерећују. Спровођењем пројектних активности поред промоције људских права и универзалних вредности унапредиће се капацитети општина/градова на тај начин створити се стабилна база за отпорнију инфраструктуру у случају нових криза.

Линкови: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 223 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе