RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив малим предузећима за подршку у набавци опреме

Министарство привреде расписало је данас јавни позив малим и микро предузећима и предузетницима, као и задругама, за доделу бесповратне помоћи кроз Програм подршке малим предузећима за набавку опреме.

Кроз овај Програм, који представља комбинацију повољних банкарских кредита и бесповратних средстава државе, Министарство привреде суфинансира набавку производне опреме у износу од 25 одсто вредности опреме, док се 70 одсто трошкова набавке  финансира из кредита банака партнера на Програму, а пет одсто је учешће самог предузетника.


Средства се могу користити за набавку нових или половних (не старијих од пет година) производних машина и опреме, као и нових делова, специјализованих алата за машине и опрему, а износ одобрене бесповратне помоћи до 25 процената од вредности опреме не може бити већи од 2.500.000 динара.

Привредни субјекти који су заинтересовани за учешће у Програму, захтев за бесповратну помоћ подносе заједно са кредитиним захтевима у једној од банака или лизинг кућа  која је партнер на Програму.

Банке партнери Министарства у реализацији Програма су CREDIT AGRICOLE BANKA SRBIJA, ERSTE BANK, UNICREDIT BANK SRBIJA, BANCA INTESA, а од ове године партнери су и две лизинг компаније INTESA LEASING и UNICREDIT LEASING SRBIJA.

Оне су за учеснике овог Програма понудиле посебне, повољније услове кредита, који не морају бити обезбеђени хипотеком на некретнинама, већ пре свега залогом на опрему која се набавља.

Министарство привреде реализује овај Програм у циљу повећања конкурентности привредних субјеката, унапређења њиховог пословања, као и креирања нових радних места. За овај програм опредељено је 542.000.000 динара бесповратних средстава.

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше.

Конкурсну документацију можете преузети овде.

 

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 311 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив малим предузећима за подршку у набавци опреме