RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Конкурс за доделу грантова SWG

Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи уз подршку GIZ-а у оквиру пројекта „Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима“ (LEIWW) објављује конкурс за доделу грантова, осмишљен да подржи мале пројекте у прекограничним регионима Дрина-Тара, Дрина-Сава, Преспа и Шара који се односе на стварање добити кроз промоцију одрживог коришћења природних ресурса, унапређење производних процеса, технологије и квалитета производа и услуга кроз интегрисано управљање водним и шумским ресурсима. Посебна пажња биће посвећена економским активностима жена и младих у прекограничним областима.


Општи циљ ABD grant sheme у оквиру LEIWW програма јесте јачање економског развоја циљних прекограничних региона кроз промоцију стицања прихода од одрживог коришћења природних ресурса, што ће се остварити уз подршку предузетничких иницијатива усмерених на јачање туристичке понуде у региону и унапређење производних ланаца пољопривредних, прехрамбених и занатских производа, побољшање туристичких услуга кроз интегрисане пројекте који подстичу сарадњу између оператера у оквиру тзв. „зелених“ ланаца вредности.

Позив за достављање предлога пројеката под називом „ABDA grant shema“ је отворен 27. маја 2016,  а затвара 6. јула 2016. у 16:00 по локалном времену.
Документи за пријаву за доделу грантова доступни су на интернет страници прекограницног региона Дрина-Тара:

 

http://seerural.org/abd-grant-scheme/

http://drina-tara.seerural.org/

Питања која се односе на процес апликације за пројекте из прекограничног региона “Дрина-Тара” могу се послати електронским путем на адресу:

 

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели '; document.write( '' ); document.write( addy_text57461 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Инфо дани ће бити организовани по следећем распореду:
Среда, 01.06.2016, Опћина Горазде, Бизнис центар 10:00
Четвртак 02.06.2016, Општина Пљевља, Сала Скупштине општине, 10:00
Петак, 03.06.2016, Град Ужице, Велика сала Скупштине, 13:30

Grant Shema је такодје подрзана и фасилитирана од пројекта “Јацање регионалне сарадње и уравнотезени територијални развој земаља Западног Балкана у процесу ка ЕУ интеграцијама” финансираног од стране Европске Уније, а имплементираног од стране SWG.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.
 

Тренутна посета

Имамо 217 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Конкурс за доделу грантова SWG