RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Подршка пројектима заштите животне средине које реализују удружења и друге организације цивилног друштва у 2016. години

Министарство пољопривреде и заштите животне средине дана 24. маја 2016. године објављује Јавни конкурс за доделу средстава за подршку пројектима заштите животне средине  које реализују удружења и друге организације цивилног друштва у 2016. години.


Конкурс има за циљ унапређење заштите животне средине кроз јачање свести јавности о значају заштите животне средине. Приоритетне тематске области су: заштита природних вредности; заштита земљишта; заштита вода; управљање отпадом, прилагођавање и ублажавање климатских промена; спровођење Архуске конвенције; промоција зелене економије.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса на интернет страници Министарства (www.eko.minpolj.gov.rs) и (www.mpzzs.gov.rs) и порталу е-Управа (www.euprava.gov.rs).

Текст Јавног конкурса и пратећу документациуа можете преузети – овде

Саставни део јавног конкурса чине:

Смернице за подносиоце предлога пројеката по Јавном конкурсу за доделу средстава за подршку пројектима заштите животне средине које реализују удружења и друге организације цивилног друштва у 2016. години преузети – овде
Oбразац бр. 1 – пратеће писмо у коме је јасно и таксативно наведено шта се доставља преузети – овде
Oбразац бр. 2 – Општи подаци о подносиоцу пријаве преузети – овде
Oбразац бр. 3 – Општи подаци о предлогу пројекта за који се тражи суфинансирање преузети – овде
Oбразац бр. 4 – Биографијe руководиоца и лица која реализују пројекат преузети – овде

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 310 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Подршка пројектима заштите животне средине које реализују удружења и друге организације цивилног друштва у 2016. години