RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Програм ЕУ за запошљавање и социјалне иновације (EaSI)

Институција која расписује конкурс: Европска Унија

Рок за предају документације: 30-06-2016

Тема: Запосленост

 

Износ гранта: 85.000 - 500.000 евра.

 

Круг апликаната: невладине организације, јавне установе, јединице локалне самоуправе, установе високог образовања.

Резиме:
EaSI је финансијски инструмент Европске уније успостављен за достизање високог нивоа квалитетне и одрживе запослености, уз обезбеђивање адекватне социјалне заштите, борбу против социјалне искључености и сиромаштва и унапређење услова рада. Укупан буџет Програма за период 2014-2020. износи 919,46 милиона евра. EaSI је програм којим директно управља Европска комисија. То значи да она расписује конкурсе, прима и оцењује предлоге пројеката и врши финансијске исплате и контролу средстава, као и оцену ефеката пројеката и целог програма.

Програм садржи три компоненте:
1. Компонента Прогрес (61 одсто буџета Програма) подржаваће пројекте којима се обезбеђује већа усклађеност и боља примена политика за које је надлежна Европска унија, и то: запошљавање, социјална заштита и социјално укључивање и услови рада.
2. Компонента EURES (18 одсто буџета Програма) пружаће подршку Европској мрежи послова, као интернет порталу на којем се оглашавају радна места и потражња за радном снагом на нивоу целе ЕУ. Компонента EURES је веома важна за Републику Србију (РС), будући да је приступање Европској мрежи послова једна од главних активности у процесу преговора са ЕУ, у оквиру поглавља 19. Приступањем EaSI програму, РС би добила могућност да јача Националну службу за запошљавање у погледу њене припреме за учешће у Европској мрежи послова - EURES.
3. Микрофинансирање и социјално предузетништво (21 одсто буџета Програма) је компонента која има за циљ да повећа доступност микрофинансирања осетљивим групама и микро-предузећима и повећа приступ финансијским изворима за социјална предузећа. Висина појединачних грантова за социјална предузећа износи чак до 500.000 евра.

У оквиру програма тренутно су актуелни следећи позиви за достављање предлога за доделу пројеката:
1. ВП 2016/002 Размена информација и организовање тренинга за организације радника - рок за аплицирање је 27.05.2016.
2. ВП 2016/007 Акције за унапређење пословања социјалних предузећа - рок за аплицирање је 13.06.2016.
3. ВП 2016/008 Размена информација ради упознавања младих са могућностима запошљавања - рок за аплицирање је 30.06.2016.

Линкови: European Commission

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ У 2020. ГОДИНИ, КОЈИ ЈЕ ДЕО ПРОГРАМА "УСПОСТАВЉАЊЕ И ПРОМОЦИЈА УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - ФАЗА 2"

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у "Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије у 2020. години", који је саставни део програма „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на западном балкану – фаза 2“ (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2020. годину.

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и има за циљ развој пословања и смањење броја неуспешних привредних субјеката.

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 298 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Програм ЕУ за запошљавање и социјалне иновације (EaSI)