RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

„DAFF“ АГРОБИЗНИС СТАРТ-UP ЗА МЛАДЕ

Удружење Феномена, Регионална развојна агенција Златибор и Национална служба за запошљавање Филијала Краљево и Ужице, и позивају младе до 30 година из Рашког и Златиборског округа (Краљево, Рашка, Врњачка Бања, Нови Пазар, Тутин, Ужице, Ариље, Бајина Башта, Косјерић, Нова Варош, Пожега, Прибој, Пријепоље, Сјеница и Чајетина) да се пријаве за учешће на „DAFF агробизнис start up“ програму обуке. Предност имају млади који се сусрећу са додатним баријерама у запошљавању (на пример: младе жене, особе са инвалидитетом, Роми, млади без квалификација, млади без родитељског старања итд.).

Обука траје 12 дана током три месеца (мај, јун, јул 2016.) и спроводи се на различитим локацијама у Рашком и Златиборском округу (фарме, сеоска домаћинства и учионице). Сви трошкови су покривени од стране организатора – превоз, ручак, радни материјал. Млади су у обавези да редовно похађају обуке, током којих ће развити своју пословну идеју кроз бизнис план. Тренерски тим, састављен од искусних фармера и предузетника-ца, сертификованих тренера за омладинско предузетништво и менаџерки Пољопривредног развојног фонда Феномена, припремили су иновативну и динамичну обуку о агробизнису. Најбоље оцењени агробизнис планови биће разматрани за подршку од стране DAFF фонда.

Најважнији критеријум за пријављивање је мотивисаност за покретање сопственог посла у пољопривреди!

Заинтересовани се могу јавити на мејл Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и то слањем следећих података: име и презиме, број година, број телефона, град или село у којем живите, а ми ћемо вам послати формулар за пријаву. За додатна питања позовите на 060.0861.393.
Рок за пријављивање је 1. мај 2016

DAFF (Development Agriculture Fund Fenomena- Пољопривредни развојни фонд Феномена) који води Удружење Феномена из Краљева основан је у циљу подршке пољопривредном и социјалном предузетништву у Србији. Удружење инвестира у заједнички посао са изабраним пољопривредним газдинствима која имају развојни потенцијал. Од заједничког посла зарађују газдинства тј. предузетници-е, а иницијална инвестиција се враћа у фонд за подршку новим газдинствима и/или предузетницима-а.

DAFF агробизнис start-up за младе је нова компонента DAFF програма чији је циљ успостављање одрживог модела за самозапошљавање младих у пољопривреди, тј. подстицање предузетништва за агробизнис међу младима и допринос предузетничком учењу за младе који се сусрећу са додатним баријерама у запошљавању (младе жене, особе са инвалидитетом, Роми, млади без квалификација) кроз специјализован неформални програм обуке.

Пројекат „DAFF агробизнис start-up за младе“ је финансијски подржан од  стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу у оквиру програма „Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике у Републици Србији са фокусом на политику запошљавања и повећања запошљивости младих“. Програм спроводе Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством омладине.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 264 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси „DAFF“ АГРОБИЗНИС СТАРТ-UP ЗА МЛАДЕ