RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Позив за достављање предлога пројеката за подрску самозапосљавању младих кроз доделу бесповратних средстава за покретање пословања

Шанса за економско оснаживање младих жена

Бесповратна средства ЕУ и Швајцарске за младе предузетнике. Право учешћа на конкурсу имају незапослени млади од 18 до 30 година старости, који су у тренутку објављивања јавног позива пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање најмање три месеца непрекидно, а имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од општина које су укључене у реализацију програма Европски Прогрес, наводи се у саопштењу достављеном Тањугу.

Програмом су обухваћене општине: Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин, Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац.

Програм ће подржати до 20 старт-уп предузећа у области производње, информационих технологија и прехрамбене индустрије, односно прераде хране, са највише 10.000 ЕУР, а најмање 2.500 ЕУР по пројекту.

Конкурс је отворен до 11. маја 2016. године, а више информација о самом позиву као и детаљна документација
за пријављивање доступни су на веб сајту Европског Прогреса. http://www.europeanprogres.org/Poziv-za-dostavljanje-predloga...
Европски Прогрес неће додељивати новчана бесповратна средства, већ ће у одобреној вредности бити набављене машине, опрема и друга трајна добра (укључујући и софтвер) неопходна за покретање бизниса.

Након коначног одобрења предлога пројекта, а пре набавке и испоруке тражене опреме, машина и трајних
добара, будуће младе предузетнице и предузетници ће започети процес регистрације предузећа код Агенције за привредне регистре.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 331 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Позив за достављање предлога пројеката за подрску самозапосљавању младих кроз доделу бесповратних средстава за покретање пословања