RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за подношење предлога пројеката локалне инфраструктуре

Институција која расписује конкурс: Европски ПРОГРЕС

Рок за предају документације: 06-05-2016

Тема: Инфраструктура

 

Износ гранта: 30.000 - 200.000 евра.

 

Величина сопственог учешћа: 10 - 49 %

Круг апликаната: 34 локалне самоуправе са југоистока и југозапада Србије.

Резиме:
Развојни програм Европски ПРОГРЕС објавио је јавни позив за подношење предлога пројеката локалне инфраструктуре за које су Европска унија и Влада Швајцарске издвојиле оквирно 1,5 милиона евра. Позив је отворен до 6. маја 2016. године, а право учешћа имају 34 локалне самоуправе са југоистока и југозапада Србије које су укључене у реализацију Европског ПРОГРЕСа.

У оквиру јавног позива локални инфраструктурни пројекти су сврстани у две категороије. Прва категорија подразумева пројекте социјалне инфраструктуре, као што су изградња или обнова образовних, здравстених и установа културе, спортских објеката, пројекте који доприносе побољшању животних услова и социјалних услуга за рањиве групе, и пројекте комуналне инфраструктуре као што су водоводни и канализациони ситеми. Инфраструктурни пројекти који који доприносе унапређењу заштите животне средине, односно побољшању управљања отпадом, смањењу загађености и побољшању енергетске ефикасности су такође у овој групи.

Линкови: Европски ПРОГРЕС

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед проглашења ванредне ситуације која подразумева и забрану кретања на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине, одлаже се спровођење обука из области агротуризма у оквиру јавног позива Erasmus plus пројекта LANDS.

У току трајања ванредног стања заинтересовани полазници могу приступити свим материјалима са кусева на Моодле платформи: http://vpts.edu.rs/moodle/course/index.php?categoryid=8

Све даље активности на реализацији обука могу се спроводити путем платформе а заинтересовани се могу обратити на маил адресу danijela.jandric@rrazlatibor.rs.

Након престанка важења ванредног стања, заинтересовани корисници биће обавештени о даљем начину рада.

 

 

Тренутна посета

Имамо 315 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за подношење предлога пројеката локалне инфраструктуре