RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Регионална конференција о биомаси одржана на Златибору

17. децембра у конгресном центру Хотела Мона на Златибору, БиоЕн пројекат је организовао Регионалну конференцију „Одржива употреба дрвне биомасе – пут ка развоју Златиборске области /како даље?/. Скуп је организован са циљем разматрања главних закључака до којих смо током реализације пројекта дошли и дефинисања даљих корака у овој, више него актуелној теми. Такође је послужио и као прилика да се учесницима из Региона, још једанпут представе пројектне компоненте GIZ DKTI прогама, које са својим активностима настављају и наредне године. Реч је о 2. компоненти  „Снабдевање биомасом“ и 3. компоненти „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима“.

Након уводних презентација, учесници су подељени у три групе са циљем да се теми посвете из различитих углова: угла туристичке индустрије у контексту еколошки одрживог пословања и брендирања територије, затим угла управљача и заштитара у контексту обезбеђења одрживог искоришћења овог природног ресурса и угла јавног сектора и заинтересоване индустрије који производе и троше енергију из дрвне биомасе. Закључци до којих су радне групе дошли, презентовани су на самом крају конференције.

БиоЕн пројекта завршава са својим активностима крајем јануара 2016. и већ сада пројектни тим интензивно ради на конципирању његовог наставка у наредних годину дана. Закључци са конференције и коментари њених учесника представљају значајан извор информација за концепт који је у припреми. Одличан одзив учесника и доследан рад до самог краја скупа, показатељ су зрелости коју ова тема има у Златиборској области и велики су подстрек и мотив пројектном тиму да наставе са њеном даљом разрадом.

Регионална конференција је организована у склопу пројекта „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“ који реализује РРА Златибор уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Закључке који су донети на конференцији можете погледати овде.

Агенду скупа можете погледати овде.

ТВ прилог можете погледати овде.

Изјаве учесника Радио Луни можете преслушати овде:

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 232 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Регионална конференција о биомаси одржана на Златибору