RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Регионална конференција о биомаси одржана на Златибору

17. децембра у конгресном центру Хотела Мона на Златибору, БиоЕн пројекат је организовао Регионалну конференцију „Одржива употреба дрвне биомасе – пут ка развоју Златиборске области /како даље?/. Скуп је организован са циљем разматрања главних закључака до којих смо током реализације пројекта дошли и дефинисања даљих корака у овој, више него актуелној теми. Такође је послужио и као прилика да се учесницима из Региона, још једанпут представе пројектне компоненте GIZ DKTI прогама, које са својим активностима настављају и наредне године. Реч је о 2. компоненти  „Снабдевање биомасом“ и 3. компоненти „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима“.

Након уводних презентација, учесници су подељени у три групе са циљем да се теми посвете из различитих углова: угла туристичке индустрије у контексту еколошки одрживог пословања и брендирања територије, затим угла управљача и заштитара у контексту обезбеђења одрживог искоришћења овог природног ресурса и угла јавног сектора и заинтересоване индустрије који производе и троше енергију из дрвне биомасе. Закључци до којих су радне групе дошли, презентовани су на самом крају конференције.

БиоЕн пројекта завршава са својим активностима крајем јануара 2016. и већ сада пројектни тим интензивно ради на конципирању његовог наставка у наредних годину дана. Закључци са конференције и коментари њених учесника представљају значајан извор информација за концепт који је у припреми. Одличан одзив учесника и доследан рад до самог краја скупа, показатељ су зрелости коју ова тема има у Златиборској области и велики су подстрек и мотив пројектном тиму да наставе са њеном даљом разрадом.

Регионална конференција је организована у склопу пројекта „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“ који реализује РРА Златибор уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Закључке који су донети на конференцији можете погледати овде.

Агенду скупа можете погледати овде.

ТВ прилог можете погледати овде.

Изјаве учесника Радио Луни можете преслушати овде:

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.
 

Избор из вести

9. Седница Радне групе за биомасу и енергетску ефикасност у Косјерићу

После извесног времена, Радна група за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области, заседала је по девети пут у региону. Овога пута, домаћин је била општина Косјерић и то по први пут од када функционише ово регионално тело.

 

Тренутна посета

Имамо 181 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Регионална конференција о биомаси одржана на Златибору