RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Ужички средњошколци на едукативном излету

У суботу, 19. септембра 2015. организована је посета производном погону фирме Горштак у Бранешком Пољу, општина Чајетина. Уз разумевање и пристанак донатора, пројектни тим је осмислио и реализовао ову додатну активност за ученике из 2 ужичке средње школе, на локацију најближе фабрике овог карактера у Региону. Иначе, ова фирма се бави производњом резане грађе, намештаја од пуног дрвета и пелета за грејање, те је отуда пружена прилика ученицима Економске и Техничке школе, који су похађали предавања у оквиру нашег пројекта на тему одрживе употребе биомасе, да се лично и из прве руке упознају са технолошким процесима којима се биомаса прерађује у различите производе и сортименте.

Професорке Јелисијевић (Техничка школа) и Ристовић (Економска школа) повеле су својих 26 ученика са намером да им омогуће прилику да теоријски стечена знања практично утврде на терену. Подршку у реализацији активности имале су од шумарског инжињера Ђорђа Марића који је посету припремио и заједно са инжињером Драганом Станковићем, који је запослен у Горштаку, провео госте кроз све фазе прераде дрвета у овој фабрици. Информације које су се могле чути том приликом биле су више него значајне за бољи ниво разумевања проблематике и генерално материје којом се овај пројекат бави, а коју су ученици у пролећном делу године слушали и учили на предавањима којима су присуствовали у својим школама.

Едукација ученика се наставља реализацијом квиза знања који ће бити уприличен у две школе почетком октобра. Овом посетом ученици су добили додатну могућност да утврде градиво и што боље дочекају тест знања. Два ученика са највишим нивоом показаног знања добиће дипломе и књиге, као награду за уложени труд током трајања пројектних активности у школама.

Излет ученика део је пројекта „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“ који реализује РРА Златибор уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

OBAVEŠTENJE

Poštovani klijenti i saradnici,

Usled novonastale situacije u Srbiji i imajući u vidu proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije i pogoršanog stanja u zemlji, RRA "Zlatibor" d.o.o. uvodi mere predostrožnosti te odlaže sve planirane aktivnosti vezane za održavanje skupova, radionica, promocija, sastanaka i drugih vidova okupljanja.

Zaposleni u Agenciji će nastaviti da pružaju informacije i podršku svim zainteresovanima putem elektronske pošte.

Kontakt mail: office@rrazlatibor.rs,

Kontakt:

031/523065

 

Тренутна посета

Имамо 220 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Ужички средњошколци на едукативном излету