RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Конкурс за програме сертификације садног материјала и клонску селекцију воћака, винове лозе и хмеља

Институција која расписује конкурс: Министарство пољопривреде и заштите животне средине

Рок за предају документације: 01-10-2015

Тема: Област аграра, Регионални и рурални развој

Износ гранта: 2.000.000 динара.

Круг апликаната: правно лице и предузетник.

Резиме: Подстицаји за програме сертификације и клонске селекције су плаћања одобрених програма подносиоца пријаве кроз рефундацију трошкова за њихову реализацију без обрачунатог ПДВ - а, и то за:
1. изградњу и монтажу мрежаника за чување и умножавање садног материјала воћака, винове лозе и хмеља, иницијалних (примарних) биљака, односно биљака предосновне и основне категорије, као и куповину опреме, реагенаса и индикатор биљака за њихово тестирање и ретестирање, а све у циљу добијања и одржавања садног материјала предосновне категорије воћака, винове лозе и хмеља;
2. једну или више фаза клонске селекције воћака, винове лозе и хмеља, подразумевајући и анализе на присуство регулисаних штетних организама, односно активности на здравственој (фитосанитарној) селекцији и генетичкој селекцији (масовна позитивна и/или негативна клонска селекција за подлоге и домаће створене сорте, индивидуална клонска селекција: предклонска селекција, селекција кандидат клонова и завршно испитивање клонова).

 

Линкови: Министарство пољопривреде и заштите животне средине

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 324 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Конкурс за програме сертификације садног материјала и клонску селекцију воћака, винове лозе и хмеља